Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve yönetim Kurulu üyeleri, Gaziantep’teki yerel basın mensupları ile bir araya gelerek GSO’nun devam eden ve yapılması planlanan projeleri hakkında bilgiler verdi. Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) düzenlenen toplantıya yoğun katılım sağlandı.

 

GSO-MEM MESLEK EDİNDİRİYOR

 

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) ’nde sunulan hizmetlerden bahsederek GSO-MEM’de şu ana kadar 2 bin 200 kişiye eğitim verildiğini söyleyen Ünverdi, “GSO-MEM’de sanayinin mevcut çalışan personeline meslek geliştirme eğitimleri, meslek sahibi olmak isteyen gençler, kadınlar engelliler, göçle Gaziantep’e gelen ve dezavantajlı gurup olarak nitelendirilebilecek tüm işsizlere meslek edindirme eğitimleri, işletmelere kurumsallaşma eğitimleri, çalışanlara kişisel gelişim eğitimleri, mesleki yeterlilik sınavına girecek olan kişilere de yeterliliğe dayalı eğitimler veriyoruz. Şu ana kadar da yaklaşık 2200 kişiye eğitim verdik” dedi.

 

GAZİANTEP’İN MODEL FABRİKASINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

 

Gaziantep’te oluşturulacak model fabrikanın detaylarından bahseden Ünverdi, “Sanayi ve teknoloji bakanlığı tarafından model fabrika kurulacak 5 il geçtiğimiz hafta açıklandı.

2 Yıldan fazla yürüttüğümüz çalışmayla Gaziantep’in model fabrikasını Gaziantep sanayi odası olarak sanayi ve teknoloji bakanlığı ile birlikte hayata geçireceğiz. Model fabrikanın maliyeti 12,5 milyon TL olarak belirlendi ve bu maliyetin önemli bir kısmını madat projesi kapsamında birleşmiş milletler kalkınma programı (UNDP) karşılayacak. Sanayi ve teknoloji bakanlığı verimlilik genel müdürlüğü verimlilik uygulamaları dairesi başkanı sayın mustafa kemal akgül’ün geçtiğimiz hafta salı günü GSO’ya yaptığı ziyarette, model fabrika kurulacak iller arasında alt yapı ve mental olarak Gaziantep’in en hazır kentler arasında yer aldığını söylemesi bizleri ayrıca sevindirdi” açıklamalarında bulundu.

 

KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK SUNUYORUZ

 

Kadın girişimcilerin GSO tarafından desteklendiğine dikkat çeken Ünverdi, “Gaziantep kadın girişimcilere destek merkezinin kurulması projesinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlimizde kadın girişimciliğin desteklenmesi, kendi işlerini kurarak iş dünyasına girişimci olarak girmek isteyen kadınların işletmelerini kurma süreçleri ile birlikte belirli bir dönem boyunca desteklenmesi amacı ile ilimizde kadın girişimci destek merkezi kurulması planlanmıştır.   Projemizin 2019 yılı başında hizmet vermesi planlanmaktadır” diye konuştu.

 

E- TİCARET PROJEMİZDE 250’NİN ÜZERİNDE FİRMA YER ALDI

GSO’nun e-ticaret projesinin detaylarından bahseden Ünverdi, “GSO e-ticaret atağı projesi kapsamında üyelerimiz ‘gsotrade.com’ web sitesi aracılığıyla yeni pazarlara açılıyor. Bu proje ile ihracat rakamlarımızı çok daha yukarılara taşıma imkanı bulacağız ve şu an güzel sonuçlar alıyoruz. GSO tarafından, oda üyelerimizin ve ürünlerinin tanıtımının yapılması, ihracatın artırılması ve e-ticaret kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla başlatılan projemizde şu ana kadar 250’nin üzerinde firma yer aldı ve proje kapsamında düzenlediğimiz eğitimlere 150 firma katıldı” dedi.

 

GAZİANTEP’E ALTINCI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KAZANDIRILDI

 

Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi’nden bahseden Ünverdi, “

Girişimlerimiz neticesinde Gaziantep Oğuzeli havaalanı ıslah organize sanayi bölgesi organize sanayi bölgesi oldu. Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi sınırlarında kalan ve havaalanına yakın olması nedeniyle havaalanı sanayi bölgesi olarak anılan bölgemiz, yaklaşık 100 firma ile 2500 kişiye istihdam imkânı sağlıyor. Yerleşim alanlarından uzak olması nedeniyle tam bir sanayi bölgesi yapısında olan bölge için odamız, sanayi ve teknoloji bakanlığına, ıslah organize sanayi bölgesi başvurusunda bulunmuş, yapılan çalışmalar neticesinde 2016 yılı içerisinde bölge ıslah organize sanayi bölgesi olarak ilan edilmiş, odamızın girişimleri ile bu ay içerisinde de normal OSB statüsü kazanmıştır” ifadelerinde bulundu. AHMET ATMACA