Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep’in ihracatını geçen yılın Nisan ayına göre arttırdığını ve yılın ilk dört ayında Gaziantep ihracatının 2,2 milyar doları aştığını söyledi. 

Gaziantep’in Ocak-Nisan ayında gerçekleştirdiği 2 milyar 238 milyon 661 bin dolarlık ihracat ile en çok ihracat yapan altıncı kent konumundaki yerini koruduğuna dikkat çeken Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep’in ihracatta hedefine emin adımlarla ilerlediğini ve yılsonunda hedefin beşincilik olduğunu söyledi.

Gaziantep’in ihracatında tekstil hammaddeleri, halı, hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, kimyevi maddeler ile ağaç ve orman ürünlerinin önde gelen sektörler olduğunu vurgulayan GTO Başkanı Yıldırım, “Gaziantep her alanda olduğu gibi ihracatta da hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. İhracatçı bir şehir olan Gaziantep’in bu yılki hedefi en çok ihracat yapan iller sıralamasında ilk beşe girmektir” dedi.

Nisan ayındaki ihracat artışından dolayı emeği geçenlere ve başarılı ihracatçılara teşekkür eden GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Gaziantep ihracattaki başarısını her ay artırıyor. Gaziantep bu yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını attırdı. Bölgenin ihracatındaki lokomotif kent Gaziantep her alanda olduğu gibi ihracatta da bölgedeki diğer kentlere öncülük yapıyor. Gaziantep olarak hedefimiz yılsonunda en çok ihracat yapan beşinci kent olmaktır. Çevremizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen ihracatımızın artması büyük başarıdır. Emeği geçen herkesi Gaziantep Ticaret Odası ve bütün ticaret erbabı adına tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.