Gaziantep Ticaret Odası geleneksel olarak düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Kutlamasında “Orada Duruverseydi Zaman” dedi. Sanatçı Pınar Ayhan’ın yakın tarihimizi konu edinen tek kişilik müzikal belgesel gösterisinin sahnelendiği gece Şekitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde (ŞKM) gerçekleştirildi. Gecede, GTO Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Oda çalışanları ile Yönetim Kurulu Başkanının yer aldığı film büyük alkış aldı. GTO Başkanları Cumhuriyetin 96. yılını kutlayarak, her daim Cumhuriyetin savunucusu olduklarını ifade etti.

GECEYE YOĞUN BİR KATILIM SAĞLANDI

Şehitkamil Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet’in 96’ncı yıldönümü etkinliğine şehirdeki protokolden de yoğun bir katılım sağlandı. Gecede yer alan isimler arasında Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Büyükşehir Başkanvekili Erdem Güzelbey,  GSO Başkanı Adnan Ünverdi, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, GTO Meclis Başkanı Hilmi Teymur ve çok sayıda önemli davetliler vardı.

YILDIRIM: EN BÜYÜK DAYANAĞIMIZ CUMHURİYET

Cumhuriyet’e bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkılacağını dile getiren Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Ülke olarak son yıllarda birçok sıkıntı ile mücadele ediyoruz. Bu mücadelede yenik düşmeyişimizin tek nedeni Cumhuriyet ve Cumhuriyet’in kazanımlarıdır. Çünkü Cumhuriyet demek umut demektir, sabır demektir, azim demektir. Hepimizi birbirimize kenetleyen ulusal yaşam sebebimizdir. Bu milletin vatan uğruna başaramayacağı hiçbir şey olmadığını hatırlamak demektir. Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu anlamak demektir. Son dönemde, yanı başımızda, sınırımızda yaşananlara karşı duruşumuz da bunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu duruşu itibarsızlaştırmak isteyenler, küstahça tehdit etmeye çalışanlar bilsinler ki, bugün sınırımızda yürüttüğümüz gerek silahlı gerek diplomatik mücadele Atatürk’ün ’İnsan, mensup olduğu milletin varlığını ve mutluluğunu düşündüğü kadar bütün dünya milletlerinin huzur ve refahını da düşünmelidir’ görüşünün vücut bulmuş halidir. Bağımsızlık için, toprak bütünlüğü için Mete Han’ın, Fatih’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, şanlı Türk’ün ordusu tüm zorlu şartlara rağmen, her şeye rağmen tarih boyunca gerekeni yapmış bugün de yapacaktır” ifadelerinde bulundu.

TEYMUR: HEDEFİMİZ CUMHURİYET’İ NİCE 96 YILLARA TAŞIMAK

Türkiye’nin tarih boyunca bulunduğu konumu dolayısıyla cazibe merkezi olduğunu belirterek yine dünyada en büyük kazanımı Cumhuriyet’le Türkiye’nin kazandığını açıklayan Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Teymur, “ Üzerinde bulunduğumuz coğrafyanın tarihinin her döneminde politik, ekonomik ve stratejik cazibe merkezidir. Yaşadığımız bu coğrafya var olabilmenin, ilerlemenin ve güçlü olabilmenin tek koşulu birlik ve beraberliğimize sahip olmaktır. Hedefimiz ve inancımız hep bir arada kalarak Cumhuriyeti daha nice 96 yıllara taşımak olmalıdır. Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlerimize ve Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nı Kazanan ruhu Korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Atamın ifade ettiği gibi “Türk Ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve Barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir ve yaşatacaktır. Bugün geldiğimiz noktadan daha aydınlık yarınlara ancak Cumhuriyetle varabiliriz. Her koşulda milletçe devletimizin bekası için çalışmaya, üretmeye, istihdam oluşturmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya devam edeceğiz ve Atamızın ’Şayet ölecek olursam memlekete ait söyleyecek hiçbir şeyim yoktur. Çünkü yürürlükteki Cumhuriyet Yasaları bu işleri temine yeterlidir’ sözü hep bize ışık olacak” ifadelerine yer verdi.  (AHMET ATMACA)