Gayrimenkul sektöründe sunmuş oldukları hizmetleri değerlendirerek sektörün bugünü ve yarını hakkında bilgi veren Güneydoğu Gayrimenkul Sahibi Ahmet Yırtan, “Güneydoğu Gayrimenkul müşterilerine güven sunuyor. Satış işlemlerinde önceliğimiz ise müşteri memnuniyeti” dedi.

GÜNEYDOĞU GAYRİMENKUL YENİ YERİNDE BİR YILI GERİDE BIRAKTI

Güneydoğu Gayrimenkul’ün ticari faaliyette bir yılını geride bıraktığını söyleyerek sektörel faaliyetlerinde ileriki dönem içinde inşaat yatırımları ile de devam edileceğini söyleyen Yırtan, “Şirketimizin kurulalı bir yıl oldu ancak sektörde sekiz yıldan bu yana faaliyet gösteriyoruz. Gayrimenkul uğraşımızın yanında otomobil ve gıda sektöründe de faaliyet gösteriyoruz. Yakın zamanda da inşaat sektöründe adımızı duyurmak istiyoruz” dedi.

SEKTÖREL BİR DURGUNLUK SÖZKONUSU

Gaziantep’te gayrimenkul sektörünün durgun bir dönemden geçtiğini söyleyerek sektörel durgunluğun sebeplerini açıklayan Yırtan, “Gaziantep’te gayrimenkul piyasasının bir durgunluğu söz konusu. Piyasanın bu denli durgun olmasında döviz bazlı yükselmelerin yanı sıra ana etmen olarak şehrimizde arsa fiyatları çok yüksek. İnşaat maliyetlerinin hızlı artışı bu işi yapan sektör temsilcilerini de müşteri konumundaki vatandaşları da zor duruma sokmaktadır” ifadelerine yer verdi.

ÖNCELİKLİ KRİTERİMİZ KURUMSALLAŞMAK

Güneydoğu Gayrimenkul’ün sektörde önemli bir kurumsallaşma ile yola çıktığını kaydeden Yırtan, “Güneydoğu Gayrimenkul sektörde yeni bir kalite yeni bir bakış açısı kazandırmak için bu alanda faaliyet göstermeye başladı. Kurumsallaşma yönünde bir adım atmak istedik. Güneydoğu Gayrimenkul olarak bulunduğumuz konuma yabancı değiliz. Genel olarak faaliyetimiz inşaatı temelden alıp projeyi tamamlamaya yöneliktir” diye konuştu. 

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNE ÖNEM VERİYORUZ

Müşteri memnuniyetine verdikleri önemi açıklayarak Güneydoğu Gayrimenkul’de asıl işin satış sonrasında başladığını ve müşteriye verilen bu değerin memnuniyeti de beraberinde getirdiğini aktaran Yırtan, “Müşteri memnuniyetine çok önem veriyoruz. Kullanmış olduğumuz bir bilgisayar otomasyonumuz var buradan bize ulaşan müşterilerimizi de nasıl bir talepte bulunduklarını da ve onlara ne hizmet sunmuşuz ya da ne sunacağız hepsini görebiliyoruz. Müşterilerimize yalnızca gayrimenkul satana kadar değil asıl işimiz sattıktan sonra başlıyor. Satış gerçekleştikten sonra da müşterilerimizin yanındayız her daim. Bu durum da müşterilerimize memnuniyet sağlıyor” dedi.

TORBA YASA İLE SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILACAK

Torba yasa ile emlak sektöründe önemli dönüşümler yaşanacağına dikkat çeken Yırtan, “ Sektörde bu kadar emlakçının olması güven kaybına sebep olmaktadır. Bakıyorsunuz elinde biraz parası olan emlakçılık yapayım diyor. Önemli olan bir bina yapmak ya da ev satmak değil. Bu konuda torba yasada önemli beklentilerimiz var. Gerekli yasal düzenleme ile herkes emlakçılık yapamayacak. Bu uygulama hem devletimize kazandıracak hem de mesleğini hakkıyla yapana kazandıracak” ifadelerinde bulundu. (AHMET ATMACA)