Gustokart’ın Türkiye’de uygulanması için öncü isimlerden birisi olan Gaziantep Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, geçilecek olan yeni sistemin detaylarını Gaziantep Denge Gazetesi’ne değerlendirdi.

GUSTOKART EN BÜYÜK ALTERNATİF OLACAK

Türkiye genelinde kullanılan yemek kartlarına alternatif olarak sunulacak gustokart için çalışmaların hızlandırıldığını söyleyen Bayrakçı, “Yemek kartlarında kesintiler işverenler için ciddi problemler yaratıyor. Bu uygulamalara alternatif yaratmak için gustokar devreye girecek. Şu anda ulusal düzeyde toplantılarımız devam ediyor. Gustokart devreye girmesi ile birlikte birçok yenilik de beraberinde gelecek. Gustokart diğer yeme kartları gibi olmayacak. Gustokart gerek kredi kartı gerekse peşin satış kartı gibi kullanılabilecek. Bir de bu kartların alışveriş olarak kullanılabilme ihtimali her alışveriş yerinde gerçekleştirilemiyordu. Gustokart ile görüşmelerimiz sonucunda her noktada kartlı alışveriş yapılabilecek” ifadelerine yer verdi.

İŞVEREN DE İŞÇİ DE TEPKİLİ

Yeme kartı uygulamasını sürdüren firmalar ile görüşmeler gerçekleştirerek olası mağduriyetlerin giderilmeye çalışıldığını söyleyen Bayrakçı, şu ifadelere yer verdi, “Yemek kartı yetkilileri ile federasyon olarak görüştük ve kesintilerin işveren için gerçekten yüksek olduğuna değindik. Bu uygulama ile esnafımız da büyük mağduriyet yaşıyor. Yapılan alışverişlerin karşılığı yaklaşık iki ay gibi bir süre sonra esnafımıza veriliyordu zaten. Mağduriyetlerin giderilmemesi hususunda Türkiye genelinde boykot yapılarak mahkemeye gideceğimizi de dile getirdik”.

GUSTOKART 2017 YILSONUNDA HAYATIMIZA GİRİYOR

Gustokart için önemli yatırımlar yaptıklarını ve 2017 yılı sonuna kadar yeni bir sistem olan gustokart’ın uygulamaya geçirileceğini söyleyen Bayrakçı, “Gustokart için ciddi yatırımlar yapıyoruz. Gustokart tahminimize göre bu yılın sonuna kadar tüm Türkiye’de uygulamaya geçirilerek hem çalışan işçilerimiz için hem işyerlerimiz için hem de işverenler için önemli kolaylık sağlayacaktır” dedi. AHMET ATMACA