Gaziantepsor Teknik Direktörü Uygun: “Takıma sistem, oyun anlayışı ve kazanma hırsı adapte etmeye çalışıyoruz”


Gaziantepspor, Spor Toto Süper Ligin 21’nci haftasında deplasmanda karşılaşacağı Medipol Başakşehir maçının hazırlıklarına başladı.
10 hafta sonra sahasında Adanaspor’u 1-0 yenerek galibiyet hasretine son veren kırmızı-siyahlılar, ara vermeden Medipol Başakşehir maçı hazırlarına başladı.
Celal Doğan Tesisleri’nde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, Adanaspor karşısında oynayan futbolcular ayrı çalıştı. 
Teknik direktör Bülent Uygun, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, takıma sistem, oyun anlayışı ve kazanma hırsı adapte etmeye çalıştıklarını söyledi.

Uygun, Adanaspor karşısında alınan 3 puanın çok önemli olduğunu belirterek, 10 haftanın verdiği kazanamama stresinin de bu şekilde atlatıldığını söyledi. Bundan sonraki sürecin daha da güzel olacağına dikkati çeken Uygun, şöyle devam etti:
“Bu hafta önemli bir deplasman maçına çıkacağız. Ders alınması gereken bir yönetim anlayışı olan takıma karşı oynayacağız. Çok kısa süre içerisinde takım olmada, tesisleşmede ve kurumsallaşmada önemli bir mesafe aldılar. Başkan Göksel Gümüşdağ’ın hem Türk futbolu hem de Medipol Başakşehir için yaptıkları ortadadır. Zor bir maç bizi bekliyor. Böyle bir maçın içerisinde kazanmak adına mücadele vereceğiz. Takıma sistem, oyun anlayışı ve kazanma hırsı adapte etmeye çalışıyoruz. Gaziantepspor’u çok güzel günler bekliyor. Bu konuda taraftarın ve şehrin sevgisine ihtiyacımız var. Kurtuluş mücadelemizi elbirliğiyle vereceğiz.”

“Zorlukları ve savaşmayı severim, Gaziantepspor’u da onun için tercih ettim

Gaziantepspor’un devre arasında Brezilya’nın Flamengo takımından transfer etttiği Paulo Victor Vidotti ise Adanaspor galibiyetinin takıma moral aşıladığını belirtti.
Brezilya’nın en büyük takımlarından birinden geldiğini anımsatan Vidotti, Flamengo’nun da zengin bir taraftara sahip olduğunu vurgulayarak, ilk maçında taraftar desteğiyle karşılaşmanın kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Türk insanını kısa sürede çok sevdiğini vurgulayan Vidotti, Gaziantepspor’a geldiği için mutlu olduğunu kaydetti. 
Gaziantepspor’a transfer olurken takımın içinde bulunduğu durumu bildiğini anlatan Vidotti, “Zorlukları ve savaşmayı severim, Gaziantepspor’u da onun için tercih ettim. Bundan sonraki karşılaşmaları maç maç değerlendireceğiz. Bu hafta zorlu bir müsabakaya çıkacağız. Liderliği hedefleyen bir ekibe karşı oynayacağız, bunun farkındayız” diye konuştu.(Burhan Korkut)