Bireysel Genç Girişim “Bigg” uygulayıcı kuruluşlarından biri olan HKÜ’nün yürüttüğü SmartBiGG Programında, 2019/2. Dönemi kapsamında 6 girişimci kabul aldı.

HKÜ’DEN EĞİTİM VE MENTORLÜK DESTEĞİ

HKÜ olarak öğrenci, akademisyen ve mezunları başta olmak üzere bölgede yenilikçi iş fikri olan tüm kesimlere yönelik eğitim ve mentorlük çalışmaları yürüttüklerini ifade eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Üniversite olarak, uyguladığımız SmartBiGG Programı kapsamında eğitim ve mentorlük desteği verdiğimiz girişimci adaylarından 6’sının TÜBİTAK’tan 200 bin TL hibe almaya hak kazanmaları bölgemizdeki yenilikçilik ekosistemine önemli katkı sağlayacaktır. 2019/2. Dönemde verdiğimiz eğitim ve mentorluk çalışmaları sonucunda başarılı olan iş fikirleri arasında; Otonom araç, internet of things (IOT), elektronik kart, süper kapasitör ve medikal cihazların geliştirilmesi bulunmaktadır. SmartBiGG programı ile girişimcilerle fikir aşamasından başlayarak nitelikli iş planı dosyası hazırlanması sağlanmış ve ardından TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirmede başarılı olan girişimcilerin şirketlerini Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kuluçka Merkez’inde kurmaları sağlanmıştır. Teknolojik ve yenilikçi iş fikirlerini hayata geçiren öğrenci ve akademisyenlerimize; satış/pazarlama, network oluşturma, yatırımcı buluşmaları alanlarında destek vermeye devam edilmektedir” dedi.

11 GİRİŞİMCİ HİBE DESTEĞİNDEN FAYDALANACAK

Bölge çapında uygulanan SmartBiGG Programının 3 uygulama döneminde eğitim ve mentorluk desteği sunulan teknolojik iş fikrine sahip toplam 11 girişimci 200.000 TL’lik TÜBİTAK BiGG hibe desteğinden faydalanacak.

TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan HKÜ girişimcileri, Ekim ayında şirketlerini kurarak TÜBİTAK’la sözleşme imzalayacak ve 1 Kasım 2020 tarihinde iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak.