Dünyada bir ilke imza atarak durum buğdayından sarı un üreten Özmen Un, IBATECH Fuarı’nda sarı undan yaptığı baklavayla ilgi odağı oldu.

Sarı un üreterek, vitamin ve mineral açısından diğer buğday türlerine göre daha zengin olan durum buğdayının ekmekçilikte kullanılmasına öncülük eden Özmen Un, IBATECH Fuarı’nda sarı ununun baklava yapımında kullanılmasını sağladı. Standını ziyaret edenlere sarı undan yapılan baklavaları ikram eden Özmen Un, ziyaretçilerden tam not aldı.

Baklavanın en önemli isimlerinden olan Nadir Güllü de Özmen Un standını ziyaret ederek, sarı unla yapılan baklavanın tadına baktı. Sarı un ile yapılan baklavayı çok beğendiğini dile getiren Nadir Güllü, sarı un hakkında da detaylı bilgi aldı. Özmen Un standında lezzetli baklava yapımıyla ilgili önemli tüyolar da veren Nadir Güllü,  daha sonra “Ekmeğe fısıldayan kadın” olarak bilinen Mine Ataman moderatörlüğünde Özmen Un Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Makarnalık olarak bilinen durum buğdayından sarı unu ürettiklerini anlatan Özmen Un Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oğuz Özmen, “Sarı un üreterek, vitamin ve mineral açısından diğer buğday türlerine göre daha zengin olan durum buğdayının ekmekçilikte kullanılmasına öncülük ettik. Sarı un ile yapılan ekmekler hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı oldu. IBATECH Fuarı’nda da sarı undan baklava yapılabileceğini gösterdik. Sarı undan baktığımız baklava ziyaretçiler tarafından çok sevildi” diye konuştu.

15 Nisan Pazar gününe kadar sürecek Fuar boyunca Özmen Un, Türkiye’nin alanında en önemli şeflerini ve isimlerini standında ağırlamaya devam edecek.