Şehitkamil Meclisi’nin Şubat ayı 2. Birleşim toplantısının gündemini İbrahimli Bölgesi’ne yapılacak itfaiye birimi oluşturdu. Üniversiteden İbrahimli Bölgesi’ne kadar geniş bir alanda hizmet verecek olan itfaiye ile İbrahimli Bölgesi’nin önemli bir eksikliği daha giderilmiş olacak. İbrahimli’ye yapılacak olan İtfaiye birimi için açıklamalarda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “İbrahimli için tarihi bir karar alındı” dedi.

İBRAHİMLİ İTFAİYESİNE KAVUŞUYOR

İbrahimli bölgesinde yapılması kararlaştırılan itfaiye biriminin hayati önem taşıdığını belirten Fadıloğlu, “İbrahimli Bölgesi’nde ne yazık ki bir itfaiye alınımız yoktu. Uzun süredir bir arayış içerisindeydik. Büyükşehir Belediyesi de yapılacak olan itfaiyenin nitelikli bir yerde olması gerektiğini belirtti. Yeni açılan 51 nolu cadde üzerinde belediyenin mülkiyetinde olan alanı meclis kararı ile Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis etmiş olacağız. Büyükşehir de alan taramasını yaptı. En kısa sürede o alanda bir itfaiye birimi oluşturulacak. Bir taraftan üniversiteye kadar diğer taraftan İbrahimliye kadar olan alanda hizmet verilecek. Yeni yapılacak olan İbrahimli için bu hayati bir karar” dedi.

YÜKSEK GERİLİMLİ RADYASYON ALANLARI KALDIRILDI

Eyüpsultan’dan başlayıp Suludere’ye kadar devam eden yüksek gerilim hattının radyasyon dolayısı ile kaldırıldığını bildiren Fadıloğlu, “Mezarlıktaki indirme istasyonundan başlayıp TEİAŞ’a kadar olan kısımda yüksek gerilim hattı mevcut. Bu yüksek gerilim hattı altı yıllık mücadelemiz sonucunda kaldırıldı. Bu kaldırılan hat ile birlikte Eyüpsultan’dan başlayıp Sağlıklı Yaşam Parkı’na gidip Suludere’ye kadar giden bir hat mevcuttu. TEİAŞ şehrin dışından bir hat düzenlemesi yaparaktan hattı devre dışı bıraktı. Böylelikle şehir içindeki radyasyon alanı biraz daha azalmış oldu. Büyükşehir Belediyesi ile görüşmemiz sonucunda burada alternatif bir yol olmasına karar verdik” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL TESİSE ANAOKULU TAHSİS EDİLDİ

Seyrantepe’de aşırı nüfus artışı dolayısı ile öncelikli olarak anaokuluna ihtiyaç duyulduğunu ve bu durumdan dolayı sosyal tesis alanı içindeki ara katın milli eğitime aktarıldığını sözlerine ekleyen Fadıloğlu, “Seyrantepe’de yapmış olduğumuz sosyal tesisimizin ara katı anaokulu olarak faaliyete geçecek. Ara katta bir aile merkezi düşünmüştük. Fakat Seyrantepe’de son dönemde önemli bir nüfus artışı yaşandı. Milli eğitimin anaokulu olarak talip olması ile mevcut alanın daha aktif kullanılacağını düşündük. Aile merkezlerimizde okul öncesi eğitimi veriyoruz ancak bu eğitimin direk milli eğitim tarafından yürütülmesi daha sağlıklı olacaktır” açıklamalarında bulundu.

GAZİANTEP VALİLİK BİNASI TAŞINACAK

Gaziantep Valiliği’nin Devlet Su İşeri ve Karayolları binalarının bulunduğu alanda inşa edileceğini açıklayarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın genişletme çalışmalarına başlanılacağını ifade eden Fadıloğlu şu açıklamalarda bulundu, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın genişletilmesi dolayısı ile Valilik binası yıkılacak. Meydandaki otopark da dahil olmak üzere Valilik binası yıkılarak geniş bir kent meydanı yapılacak. Valilik de Karayolları ve Devlet Su İşeri’nin ve Karayolları binasının bulunduğu alanda Valilik binası inşa edilecek. Valilik binasının da oraya taşınması ile birlikte çevresindeki yol güzergâhında da düzenlemeye gidilecektir. Gaziantep için hakikaten çok büyük bir proje. Karayolları şehir dışında kendi binasını satın aldığı için taşınacaklar. Bahsi edilen alandaki ağaçlandırma alanına dokunulmayacak. Proje de yeşil alana göre oluşturulmuştur”.

NÜFUSU EN ÇOK ARTAN ŞEHİTKAMİL OLDU

Şehitkamil’in Gaziantep’teki nüfus artış oranına bakıldığında 850 bin nüfus ile en ileri ilçe olduğunu kaydeden Fadıloğlu, “Şehitkamil ilçelerin nüfus artışında en önde giden ilçe oldu. Binde 30,5 ile Gaziantep’teki nüfusu en çok artan ilçe oldu. Şu anda Şehitkamil’in nüfusu 749 bin 222. Suriyeli kardeşlerimizden de yaklaşık 100 bin vatandaşımız var. Onları da eklediğimizde toplam nüfusumuz 850 bine ulaştı. Şehitkamil nüfus konusunda dokuzunculuk sırasını yine korudu. Gaziantep’in toplam nüfus artışı binde 21 olurken Şehitkamil’in nüfus artış oranı binde 30.5 olarak kendisini gösterdi” ifadelerine yer verdi.

DR. ERSİN ARSLAN HASTANESİ YIKILACAK

Deprem riski açısından tehlikeli olan Dr. Ersin Arslan Hastanesi’nin Perilikaya’daki hastanenin tamamlanması ile yıkıma alınacağını söyleyen Fadıloğlu, “Dr. Ersin Arslan Hastanesi şu anda eğitim ve araştırma hastanesi olarak faaliyet gösteriyor. İhtisas hastanesi haline getirildi. Perilikaya’daki hastanemiz yakın bir tarihte bitecek. Perilikaya’daki hastanenin faaliyete geçmesi ile birlikte Dr. Ersin Arslan Hastanesi yıkıma girecek. Hastanenin deprem riski açısından şu anda kullanılması sakıncalı” dedi.

Şehitkamil Meclisi bir sonraki birleşim toplantısını 1 Mart 2017 saat 16:00’da yapmak üzere birleşim toplantısını sonlandırdı. AHMET ATMACA