Kış aylarının vazgeçilmez bitki çaylarından biri olan Ihlamur altın fiyatlarıyla yarışır duruma geldi. Ihlamurun kilogram fiyatının 175 liradan vatandaşa sunulduğunu söyleyen Aktar Mehmet Polat, “Ihlamur kış ayı öncesinde altınla yarışır duruma geldi. Ihlamur kilogramla değil gramla satılıyor” dedi.

IHLAMURUN FİYATI CEP YAKIYOR
Ihlamurun kilogram fiyatının 175 liradan vatandaşa sunulduğunu söyleyerek ıhlamurun cep yaktığını vurgulayan Polat, “Ihlamur kış aylarının vazgeçilmezi diyebiliriz. Özellikle soğuk algınlığı için en çok tercih edilen bitkisel çay türlerinden birisidir. Ihlamur gribe karşı vücudu dinç tutan öncelikli bitkilerdir. Şu anda ıhlamur fiyatları cep yakar duruma geldi. Ihlamurun fiyatı şu anda 175 liradan alıcı buluyor. Ihlamurun bu kadar yüksek fiyatlı olmasında öncelikli sebep az bulunan ve toplaması çok zahmetli olan bir bitkidir” ifadelerine yer verdi.
KİLOGRAMLA DEĞİL GRAMLA ALIYORLAR
Ihlamurun fiyat olarak çok yüksek olmasından dolayı vatandaşın ancak gramla ıhlamur almak durumunda kaldığını belirten Polat, “Fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaş Ihlamuru kilogramla alamıyor. Vatandaşın aldığı ıhlamurun gramı on gramı geçmiyor. Çay ocakları dahi yarım kilogramdan başka ıhlamur alamıyor” diye konuştu.
VATANDAŞ SAĞLIĞI İÇİN BİTKİYİ TERCİH EDİYOR
Vatandaşın kimyasal ilaçlar yerine doğal bitkileri tercih ettiğini söyleyerek kış ayı öncesinde bitki satışlarının yoğunluk kazandığını kaydeden Polat, “Kış ayının yaklaşmasından dolayı şu anda vatandaşın en çok tercih ettiği türler arasında yeşil çay, ada çayı, tarçin, Çin Çayı, nar çiçeği, zencefil, zerdeçal bulunuyor. Tarçın ve adaçayı şu anda 30 liradan, Çin Çayı 25 liradan, zerdeçal ve zencefil 20 ila 25 lira arasında vatandaşa sunuluyor. Bitki çaylarına kış ayı öncesinde talep yoğun oluyor. İnsanlar kimyasal ilaçlar kullanmak yerine daha doğal olan bitkileri tercih ediyor. Kimyasal ilaçlar bir taraftan yaparken bir taraftan yıkabiliyor. Ama bu bitkileri çay olarak sürekli içen vatandaş kışın hastalıklara karşı daha dirençli olabiliyor” dedi. (AHMET ATMACA)