Gaziantep eğitim konusundaki makus kaderini yenerek başarısını TEOG sınavında kazandığı yüksek puanlar ile taçlandırdı. Gaziantep’in eğitim kalitesinde şişirilmiş notlara yer verilmeden il genelinde toplam 26 öğrencinin TEOG sınavında ful çektiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, “Gaziantep’in eğitim çıtası yükseldi” dedi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ YAKALADIK

Gaziantep’in eğitim çıtasını yükselterek eğitimde fırsat eşitliğini yakaladığını ve Türkiye genelinde Gaziantep’ten 26 öğrencinin TEOG sınavında tüm soruları ful çektiğini belirten Mete, “Gaziantep TEOG sınavında bu yıl çıtasını yükseltti. Bu artış genel ortalamanın yanında bireysel üstün başarılarla da taçlandırıldı. Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te TEOG sınavında tüm soruları ful yapan öğrenci sayısı toplamda beş iken bu yıl birinci sınavda ful yapan öğrenci sayımız 26’ya yükseldi. 26 öğrenciden de 13’ü devlet 13’ü özel. Eğitimde fırsat eşitliğini yakaladık mı? Evet. Bu örnek Gaziantep’te eğitimde fırsat eşitliğini yakaladığımızın en açık belirtisidir” dedi.

GAZİANTEP’TE ŞİŞİRİLMİŞ NOT YOK

Gaziantep’te temel eğitimden orta eğitime geçiş sınavlarında özel okulların puan şişirmesi ile ilgili buluntulara rastlanmadığını söyleyen Mete, “Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğümüz tarafından her öğrencinin temel eğitimden orta eğitime geçiş sıvalarında aldığı puanlar ile okul sınavlarındaki aldığı yazılı notları kıyaslanıyor. Bu kıyaslamada ikisi arasında bariz farklar varsa incelemeye alınıyor. Kusurlu olduğu anlaşılan özel okullar varsa gerekli hukuki işlemler başlatılıyor. Gaziantep’te özel okullarımız ile ilgili herhangi bir vakaya ulaşılmadı” açıklamalarına yer verdi.

EĞİTİM TADİLATLARI İÇİN 15 MİLYON BÜTÇE AYRILDI

Gaziantep’teki okul tadilatları için 15 milyon bütçe ayrıldığını ve bu yılın mart, nisan aylarında yeni ihalelere gidilerek inşaat çalışmalarına devam edileceğini aktaran Mete, “Gaziantep’te şu anda özel ve devlet okulları da dahil olmak üzere Suriyeli öğrencilerimiz ile birlikte toplam 623 bin öğrencimiz var. Öğrenci sayımızın 60 binini yalnızca Suriyeli öğrenciler oluşturuyor. Okul tadilatlarımız konusunda da önemli çalışmalarımız var. Çalışmalar yıl boyunca devam ediyor. Büyük tadilatlar yaz tatilinde yapılıyor ancak bunun dışında yıl içinde tadilatlar da devam ediyor. Gaziantep’te okul onarımları için bu yıl 15 milyon bütçe ayırdık. Bu yıl mart ve nisan ayı gibi tüm tespitler yapılıp ihalelere başlayacak ve yaz boyunca onarımlara devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

İKİLİ EĞİTİMDEN NORMAL EĞİTİME GEÇİŞ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Gaziantep’in acil olarak 2 bin dersliğe ihtiyacı olduğunu ve 2019 yılına kadar Gaziantep’te de ikili eğitimden normal eğitime geçiş yapılacağını söyleyen Mete, “Yeni yapılacak okullarımızın büyük bir kısmını aldık. Almaya devam edeceğimiz okullarımız da mevcut. Şu anda toplamda bin 123 okulumuz var. İnşaatı devam eden de 100’e yakın okulumuz var. 2019 yılına kadar tüm Türkiye’de uygulanacak olan normal eğitime geçişle ilgili çalışmalar başladı. Gaziantep merkez ilçelerimizde yoğun olarak ikili öğretim yapıldığını biliyoruz. Arsa teminleri ve yeni yapılacak okullarımız ile bu uygulamayı bizler de hayata geçireceğiz. Gaziantep’in şu anda acil olarak 2 bin okula ihtiyacımız var” dedi.

VELİLERİMİZ ÖĞRENCİLERİNE GÜVENSİN

Yarıyıl tatili dolayısı ile tüm öğretmen ve öğrenci velilerinin de uyması gereken kuralları açıklayan Mete, “Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’ın bütün illere gönderdiği bir genelge var. Bu genelgeye göre bakanımız gerek öğretmenlerden gerek velilerden birlik istedi. Yarıyıl tatilinde öğrencilerin tek bir alana yönlendirilmemesi sadece test çözmekle yetindirilmemesi gerektiği yönünde açıklamalar var. Öğrencinin kendini tanıması kendini gerçekleştirmesi için yarıyıl tatilinde bilimsel çalışmalarda bulunması, müze ve tarihi yerlerin gezilmesi, ulusal dayanışma ve yardımlaşmayı arttırıcı faaliyetlerde bulunulmasını kapsayan genelgeyi tüm okullarımıza gönderdik. Yarıyıl tatilinde öğrencilerimize ev ödevi yok. Velilerimiz öğrencilerine güvensin. Öğrenciler sadece karne notu ile değerlendirilmesin” ifadelerinde bulundu. AHMET ATMACA