Gaziantep İl Pandemi Kurulu Vali Davut Gül başkanlığında kurul üyelerinin katılımı ile telekonferans şeklinde toplandı. Gaziantep’in vaka, ölüm oranları ve yoğun bakım hasta sayısının Türkiye ortalamasının çok altında olduğuaçıklanırken Gaziantep’teki test sayısının ve kapasitesinin de yeterli olduğu ve iyileşmenin devam etmesi için de ilave tedbirler alındığı açıklandı.

COVİD-19 SONUÇLARINDA TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDAYIZ ANCAK İLAVE TEDBİRLER DE ALINACAK

Pandemi kurulunun Gaziantep özelinde Covid-19 vaka, ölüm oranlarını ve hastanelerin yoğun bakım hasta sayılarını değerlendirerek özellikle hastanelerde uygulanan test sayısının yeterli olduğu yönünde açıklama yapan Vali Gül, “Pandemikurulumuz ilimizin durumunu değerlendirdi. Vaka sayısı,ölüm oranı, yoğun bakım hasta sayımızın Türkiye ortalamasının çok altında olduğu, Test sayımız, test kapasitemizin yeterli olduğu memnuniyetle görülmüş ve iyileşmenin devam etmesi için ilave tedbirler alınmıştır” açıklamalarında bulundu.

KURALA UYMAYAN İŞLETMELER 15 GÜN SÜREYLE KAPATILACAK

AVM, fabrika ve diğer iş yerlerinde çalışanların ve müşterilerin maskesiz olduğu ikinci kez tespit edilmesi halinde işletmelere 15 gün kapatma cezası uygulanacağının da altını çizen Gül, “AVM, Fabrika ve diğer iş yerlerindeki çalışan ve müşterilerin maskesiz olduğu, sosyal mesafenin olmadığı 2.kez tespit edildiğinde 15 gün kapatma cezası uygulanacaktır. Personel servisleri yüzde 50 kapasite ve maske kuralını 2.defa ihlal ettiklerinde 15 gün trafikten men edilecektir” ifadelerine yer verdi.

HASTA VE TAZİYE ZİYARETLERİ YÜZ YÜZE YAPILAMAYACAK

Gerçekleştirilen toplantıda maske satış fiyatlarının belirlenerek hasta ve taziye ziyaretlerinin yüz yüze yapılmaması yönünde karar alındığını söyleyen Gül, “Birinci derece akrabalar hariç olmak üzere  hasta ve taziye ziyaretlerinin yüz yüze yapılmamasına karar verilmiştir. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederim” açıklamalarına yer verdi.

MASKELER 5’ERLİ PAKET İÇİNDE 1 TL’YE SATILACAK

Maske satış fiyatları ve satış şekilde üzerine de bir karar çıktığını açıklayan Vali Gül, “Maske satışları serbest, azami fiyatları 1 TL ve 5’erli paketler içerisinde. Maskeler El değmeden satılabilecek” açıklamalarında bulundu. (AHMET ATMACA)