İMO Gaziantep Şubesi’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mücadeleyi başlatmak amacıyla Samsun’a çıkışının 100. Yılında düzenlenen kutlama etkinlikleri büyük ilgi gördü. 100. Yıl Fener Alayı Yürüyüşüne inşaat mühendislerinin yanında her kesimden Gaziantepliler büyük ilgi gösterdi.

  1. Yıl Fener Alayı Yürüyüşüne katılmak amacıyla çocukları ile birlikte Gaziantep Lisesi’nin bahçesinde bir araya gelen Gaziantepliler, ellerindeki bayraklar, Atatürk posterleri ve meşalelerle Yeşilsu’daki Şehitler Abidesi’ne kadar yürüdü. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen fener alayına katılanlara vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının tarihin akışını değiştirdiğini belirterek, “19 Mayıs 1919, yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yoldaki en önemli aşamalardan biridir. 100 Yıl önce bu vatan topraklarını paylaşan işgal devletleri, Samsun’da yakılan özgürlük meşalesi ile düşmandan temizlenmiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Geldikleri gibi gitmişlerdir.’ Samsun’da yakılan özgürlük meşalesi geleceğimizi aydınlatmaya devam etmektedir” dedi.

Milli Mücadelenin 100. Yılında düzenlenen fener alayına gösterilen ilgiden dolayı Gazianteplilere teşekkür eden İMO Şube Başkanı Çeliktürk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir coşku, heyecan ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve bugüne kadar gelinen noktada vatan, millet, bayrak uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha anarken, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyetinin, sonsuza dek yaşayacağını bir kez daha haykırıyoruz. Bizlere destek veren Gaziantep Kulübü ve Gaziantep Lisesi Mezunlar Derneği başta olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.