Vergi kayıpları ve müşteri mağduriyetleri yaşatan elektronik satışların emlak sektöründe güven kaybı yaşattığına değinen Şahinbey Emlakçılar Derneği Başkanı Faraç Toktaş, “Bu uygulama ile hem devlet hem vatandaş kazanacak” dedi.

İNTERNETTEN ALIM SATIM VE KİRALAMALARA DİKKAT!

Devletin emlak sektörünü rahatlatmak için internet ve sosyal medya hesapları üzerinden alım satımlar konusunda denetimlere başladığını söyleyerek internet ortamında alım satım ve kiralama yapanları uyaran Toktaş, “Emlak sektörü bu zamana kadar en çok internet siteleri üzerinden yapılan alım satım ve kiralamalardan çekti. Şimdi devlet bu konuda önemli bir adım atıyor. İnternet ortamından alım satımların önüne geçmek için önemli kararlar alındı ve şu anda tüm internet ortamı alım satımları kontrol altına alındı” ifadelerinde bulundu.

VERGİ KAYIPLARININ DA ÖNÜNE GEÇİLECEK

İnternet sitesi üzerinden vergi vermeden konut alım satım ve kiralaması yapanların aynı zaman önemli bir vergi kaybına sebebiyet verdiğini de hatırlatan Toktaş, “Emlakçı bu işi resmi olarak yapıyor ve yaptığı her iş için de devlete vergisini veriyor. Ama bakıyoruz son yıllarda internet ve sosyal medya üzerinden yapılan pazarlamalar moda oldu. Bu durum aynı zamanda devletin bu alım satımlardan vergi alamamasına da sebep oluyordu. İnternet ortamından alım satımlar tahmin edilemeyecek kadar artış gösterdi” diye konuştu.

MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Emlakçıdan konut alım satım ve kiralaması yapmadığı için yaşanan binlerce mağduriyetin böylelikle önüne geçilebileceğini açıklayan Toktaş, “Emlakçıdan alışveriş yapmayan vatandaş bir konut satın aldığında ve konutla ilgili bir sıkıntı yaşadığında muhatap bulamıyordu. Ne yazık ki bu durumun mağdurlarını çok gördük. Böylelikle hem devlet bu kişi ve şirketlerden vergisini talep edebilecek hem vatandaş daha güvenilir olan emlakçıdan alışveriş yapacak hem de olası mağduriyetlerin önüne geçilmiş olacaktır. Bu şekilde dolandırılan parasını kaptıran binlerce vatandaş mağduriyet yaşamıştı” dedi. AHMET ATMACA