Ticaretin her kademesinde yer alan ve aynı zamanda eğitim dünyasının önemli paydaşlarından birisi olan İşadamı Kıyak, Oğuzeli İlçesi’ne aday olma gerekçelerini açıklayarak projelerinden bahsetti. Oğuzeli İlçesi’ni yeniden AK Parti’ye kazandırmak konusunda iddialı olduğunu belirten Kıyak, “Oğuzeli İlçemize hizmet etmeye adayım. Oğuzeli için büyük projelerimiz var. Oğuzeli İlçesi’ni her anlamda cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

KIYAK’A OĞUZELİ’NDEN YOĞUN SEVGİ

Aday adaylığını açıklamak için Oğuzeli AK Parti İlçe Başkanlık binasına gelen İşadamı Uğur Kıyak’a ilçe halkından yoğun tezahürat ve sevgi gösterisi geldi. ilçenin girişinde ve AK Parti İlçe Binası önünde vatandaşlardan yoğun talep alan işadamı Kıyak, vatandaşlarla bir bir ilgilenerek istenilen taleplere kulak verdi.  Oğuzeli İlçesi’nin de damadı olan İşadamı Kıyak, hayırlı olsun demek için gelen tüm vatandaşlara Oğuzeli için gerçekleştireceği projelerden bahsetti. Kıyak, aday adaylığını açıklamasının ardından kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

AK PARTİ BİR GÖNÜL İŞİDİR

Oğuzeli Belediye Başkanlık görevi için aday adayı olduğunu açıklayarak özgeçmişinden bahseden Kıyak, “AK Parti’ye gönül vermiş bir kardeşiniz olarak Oğuzeli İlçesi’nden belediye başkanlık görevine aday adaylığımı açıklıyorum. 1979 Gaziantep doğumluyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunuyum. Ticaret erbabıyım. Ticaretin tüm kademelerinde yer aldım. Siyasi hayatım AK Parti ile başlamıştır. Recep Tayyip Erdoğan Sevgisi ile başlamıştır” şeklinde konuştu.

OĞUZELİ İLÇESİ’Nİ YENİDEN KAZANACAĞIZ

Gaziantep’te dokuz ilçeden yalnız Oğuzeli’nin farklı bir parti yönetiminde yer aldığını söyleyerek Oğuzeli İlçesi’nin de AK Parti kapsamına alınması konusunda iddialı olduklarını belirten Kıyak, “AK Parti’den ilçe yerel yönetimini kaybettiğimiz Oğuzeli’ni tekrar AK Parti’ye kazandırmak için adayım. Annelerimizin duası, eşlerimizin desteği ile kadınlarımızın desteği ile başaracağımıza inancımız tamdır. Bu göreve talibim. Hemşerilerimizden büyük destek bekliyorum. 27. Dönem AK Parti Milletvekili Aday Adayıydım. Bu süreç içinde liste içinde olamadım ancak liste içinde olmamam partiye kırılmak küsmek diye bir şey asla söz konusu dahi olamaz. Bizler AK Parti’nin dava adamlarıyız. AK Parti ben sen partisi değil dava partisidir” açıklamalarında bulundu.

OĞUZELİ İLÇEMİZE HİZMET GETİRMEK İÇİN ADAYIZ

Oğuzeli İlçesi’ne hizmet götürmek için aday adaylığını açıkladığını belirten Kıyak, “Gaziantep’imizin dokuz ilçesi var ve sadece Oğuzeli ilçesinin yerel yönetimi bir başka partinin yönetiminde. Biz Oğuzeli İlçesi’ni de AK Parti kapsamının içine almak istiyoruz. AK Parti yönetiminin Oğuzeli İlçesi’nde görev alması ile birlikte daha yapacağı çok fazla projeleri var. Oğuzeli İlçesi hizmet bekliyor. Bizler de bu hizmete adayız. Oğuzeli İlçemiz şehrimizin güzide ilçelerinin başında geliyor. İlçemizin insanları da bizler için çok ama çok değerli. Bu değerli kardeşlerimize ve gelecek nesillerimize daha iyi bir hizmet götürmek için aday olduk. Dileriz ki projelerimizin ve hedeflerimizin gerçekleştirilmesi için fırsat verilir ve vatandaşlarımızın da desteği bu görevi alırız” ifadelerine yer verdi.

OĞUZELİ İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ

Oğuzeli İlçesi’nin şehre yakınlığının avantaja dönüştürülmesi gerektiğini belirten Kıyak, “Oğuzeli İlçesi Şahinbey, Şehitkamil İlçelerimiz gibi merkez ilçelerimiz olabilir. Bu potansiyele sahip bir ilçemiz Oğuzeli. Şehre yakınlığı avantaja çevirmek gerekiyor. Ben ticaretin her basamağında yer almış birisi olarak ilçemizi ticari anlamda belediyemizin de bütçesinin elverdiği ölçüde geliştirmek istiyorum. Oğuzeli İlçemiz büyük yatırımların merkezi olabilir. Oğuzeli içine kapanık olmasın. Ticarette geliştirirsek, daha fazla turisti Oğuzeli’ne çekebilirsek önemli bir adım atmış olacağız” diye konuştu.

VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERECEĞİZ

Yerel yönetimlerde vatandaşın her sesine kulak verileceğini söyleyerek klasik yerel yönetimler mantığının yıkılacağını vurgulayan Kıyak, “İlçemizin merkezi ile köylerimiz arasındaki bağlantıyı güçlü tutacağız. İstişareye çok önem vereceğiz. Vatandaşın her isteğine kulak vereceğiz. Sıkılmadık el girilmedik kapı bırakmayacağız. Kadınlarımızın gücüne inanıyoruz. Kadın kollarımız Oğuzeli İlçemizde çok güçlü çalışmalar yapacak. Ben Oğuzeli İlçesi’nin damadıyım. Eşimin de desteği ile ilçemizde kadınlarımızın büyük oranda desteğini alacağımıza inanıyorum. Oğuzeli İlçemizde kadınlarımızın gücüne daha büyük değer vereceğiz. Kadınlarımızın siyasette daha aktif olmalarına da fırsat sunacağız” diye konuştu. 

EĞİTİMDE ÖNEMLİ PROJELERİMİZ OLACAK

Eğitimin bir paydaşı olarak eğitim alanında önemli projelerinin olduğunu açıklayan Kıyak, “Yine eğitimde büyük projelerimiz olacak. Eğitimin bir paydaşıyım ve Gaziantep şehir merkezinde eğitim üzerine önemli çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaların Oğuzeli İlçemizde de sürdürülmesini istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız olacak. Eğitim bir ülkenin kalkınmasının temel taşıdır. Bunun bilincindeyiz. Eğitim paydaşı olarak Oğuzeli İlçesine ekstra bir farkındalık getireceğiz” dedi.AHMET ATMACA