Geçtiğimiz yıl 32 bin 283 vatandaşın iş başvurusunda bulunduğu Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü bu yıl hizmet ağını yüzde 69 genişleterek 54 bin 670 vatandaşa ev sahipliği yaptı. Engelli istihdamında da yüzde 98 istihdam başarısına ulaşıldığını söyleyen Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, “Engelli istihdamında hedefimiz yüzde yüz” dedi. 

GAZİANTEP’TE İSTİHDAM KONUSU ELE ALINDI

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı 3. Olağan Toplantısı Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Gaziantep’teki istihdam verileri ve mesleki eğitim kurslarının ele alındığı toplantıya Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin ve İstihdam Kurulu Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

ALADAĞ: İŞKUR İÇİN YENİ BİR BİNAYA İHTİYAÇ VAR

İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısına katılan Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, İŞKUR İl Müdürlüğü’nün fiziki mekan olarak yetersiz olduğuna değinerek en kısa sürede yeni bir bina yapılacağını müjdeleyerek şu açıklamalarda bulundu, “İŞKUR İl Binamızın bir mekan probleminin olduğunu burada gerçekleştirdiğimiz toplantı ile görmüş olduk. Kurum için yeni bir bina yapılabilmesi için bir fırsat yaratmış olduk. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki dönemde Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü yeni bir binaya geçebilir. Bu sorunu toptan çözmek binanın asıl sahibi olarak binanın bütün fonksiyonlarıyla kamu hizmetine adanmış İŞKUR’un görevlerine göre oluşturulmuş bir bina sahibi olunması gerekiyor”.

İŞKUR İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI SAĞLADI

İŞKUR İl Müdürlüğü’nün Gaziantep’te gerçekleştirdiği faaliyetlere değinen Aladağ, “İlimizin istihdamına önemli katkı sağlayan İŞKUR toplum yararına programlarda 2017 yılı Haziran ayı sonu itibariyle toplam 3 bin 60 kişi toplum yararına program çerçevesinde aktif olarak hizmet vermiş ve vermeye devam edecektir. İŞKUR’un bu hizmetlerinin yanı sıra il müdürlüğümüze haziran ayı itibariyle 54 bin 670 kişi iş arayan başvurusu yapmıştır. İşverenlerden 26 bin 897 açık iş talebi alınmıştır. İş arayanlar 127 bin 210 kez işe girmek için işverene yönlendirilmesi yapılmıştır. Her 10 yönlendirmeden birinde kalıcı işe yerleştirme gerçekleşmiştir” dedi.

EKİN: 54 BİN 414 KİŞİ İŞ BAŞVURUSU YAPTI

Gaziantep’te 54 bin 414 vatandaşın işe yerleşmek için İŞKUR İl Müdürlüğü’ne başvuru yaptığını dile getiren Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, “İŞKUR’a başvurarak iş arayanlar sıralamasına baktığımızda toplamda 19 bin 297 kadınımız, 34 bin 217 de erkek başvuru yapmıştır. Toplamda 54 bin 414 iş arayanımız mevcut. Bunların çoğunu mesleki eğitim kursları için, toplum yararına programları için ve girişimcilik için başvuranlar oluşturuyor. 2016 yılının aynı dönemini 2017 yılına göre kıyasladığımızda geçen yıl haziran ayında İŞKUR İl Müdürlüğümüze başvuranların oranı yüzde 69 artış göstererek geçen yıl 32 bin 283 olan vatandaş sayısı bu yıl 54 bin 670 olarak gerçekleşti. Açık iş taleplerimiz yüzde 17 artışla 26 bin 897 olarak gerçekleşti. 127 bin 210 kez yönlendirme yaptık ve her on yönlendirmeden bir kişi kalıcı olarak işe yerleştirildi” açıklamalarında bulundu.

ENGELLİ İSTİHDAMINDA BAŞARIMIZ YÜZDE 98

Gaziantep’teki özel sektörün engelli istihdamı konusunda çok duyarlı davranarak yüzde 98 istihdam sağladığına değinen Ekin, “Engelli kardeşlerimizin istihdamı bizim için çok önemli. Bugün Gaziantep’te özel sektörde yasal olarak çalıştırılması gereken 3 bin 355 kontenjanımız var. Gaziantep’te biz 3 bin 261 engelli kardeşimizi özel sektörde istihdam ediyoruz. Doluluk oranımız önceki döneme göre biraz daha yükselerek yüzde 98 başarıya ulaşmıştır. Bu konuda hassasiyetimizi de ortaya koyuyoruz. Hedefimiz yüzde yüze ulaşmak” diye konuştu.

GAZİANTEP GİRİŞİMCİLİK KURSLARINA ÖNEM VERİYOR

Gaziantep’te girişimcilik konusunda önemli atılım gerçekleştiğini söyleyerek açılan girişimcilik programları sayısına değinen Ekin, “Girişimcilik konusu bu yıl çok talep gören bir program oldu. Geçen yıl 28 program yapmıştık ve bu yıl 41 tane girişimcilik programı gerçekleştirerek bin 20 kişiye girişimcilik eğitimleri verildi” dedi.