Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü gerçekleştirdiği başarılı projelerle istihdama değer katmaya devam ediyor. İl müdürlüğü ve STK’lar işbirliği ile geçici koruma altındaki Suriyeli sığınmacılar ve Türk vatandaşlara aktif işgücüne katılımı hızlandırmak ve 7 farklı alanda meslek edindirilmek için projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, “Projemizle hem Türk ve Suriyeli kursiyerlerin entegrasyonu hem de istihdam sağlanacak” dedi.

VERİLEN EĞİTİMLER 7 FARKLI ALANDA İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü, GESOB ve İLO işbirliği ile geçici koruma altındaki Suriyeli sığınmacılara ve Türk vatandaşlara aktif işgücüne katılımı hızlandırmak ve meslek edindirmek için 7 farklı alanda kurs programı gerçekleştirildi. Proje kapsamında istihdam sağlanacak olan kurslar arasında cilt bakımı, temel makyaj, temel A 1 seviye Türkçe eğitimi, düz dikiş makinecisi, Teknik resim bilgisayar destekli tasarım, Oto lastik satış ve servis elemanı, Gaz altı (MİG-MAG) kaynağı gibi projelere yer verildi.

PROJELER İSTİHDAM ORTAMI SUNACAK

İŞKUR VE STK işbirliği ile oluşturulan projelerle 40 erkek ve 40 kadın olmak üzere toplamda 80 kişiye istihdam kapılarının aralanacağını belirten Ekin, “İşbirliği kapsamında yapılan 7 ayrı meslek edindirme kurslarının faaliyete geçirilmesinde 40 kadın ve 40 erkek kursiyer programa dâhil edilmiştir.Kursiyerlerin aldıkları eğitimler sayesinde niteliksiz halden, nitelikli hale gelmeleri, özgüven kazanmaları ve meslekleri tanıyarak, hayatlarını şekillendirmeleri amaçlanmaktadır. Kurs süresi boyunca günlük cep harçlığı olarak her kursiyere 30,00 TL ödenmekte ve genel sağlık sigortası yapılmaktadır” dedi.

İSTİHDAM İÇİN İŞKUR OLARAK TÜM DESTEĞİ SUNACAĞIZ

Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Toplantı Salonunda yapılan ve ILO temsilcileri ile Suriyeli ve Türk kursiyerlerin katılım sağladığı seminerde konuşma yapan İŞKUR İl MüdürüSiraç Ekin, Türk ve Suriyeli kursiyerlerin entegrasyonu, kurslara uyumları, kurslara olan ilgileri ve başarılı olmalarından dolayı memnuniyetimizi dile getirmek isterim. Kurs sonunda başarılı kursiyerlerin istihdam edilmeleri için İŞKUR olarak gerekli desteği vereceğiz ve açık iş talepleri doğrultusunda işverenlere yönlendirme yapacağız, Suriyeli kursiyerlerin durumuna göre çalışma izni alınması noktasında da yardımda bulunulacaktır.

KURSİYERLER İSTİHDAM KONUSUNDA AYDINLATILDI

ILO temsilcileri, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, İŞKUR İl Müdürü ve yöneticilerinin katılım sağladığı toplantıda kursiyerlerin merak ettiği konulara da cevaplar verildi. Kursiyerlerin soru, talep ve önerileri alındıktan sonra toplu fotoğraf çekimi sonrasında program sonlandırıldı. AHMET ATMACA