Gaziantep 2018 yılı 3. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Gaziantep’in işe yerleştirmedeki başarı oranlarını değerlendiren İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, “İŞKUR bu yılın ilk altı ayında başarısını bir kat daha arttırdı. Gaziantep’te açık işe yerleştirmede yüzde 11, işe yerleştirmelerde ise yüzde 13 oranında artış sağlanmıştır” dedi. Toplantıda konuşa Vali Yardımcısı Adil Nas ise istihdamın arttırılması için üniversite sanayi işbirliğinin arttırılması gerektiğine dikkat çekti.
NAS: ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN ARTTIRILMASI GEREKİYOR
İstihdamın arttırılması için sanayi işbirliğinin arttırılması gerektiğine dikkat çeken Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, “İşsizlik diğer ülkeleri etkilediği gibi bizi de etkilemektedir. Bunun için gereken tedbirlerin alınması gerekir. İl İstihdam Kurullarında kamu yanında özel sektörün, özellikle işadamlarımızın bulunmasında büyük fayda var. Gelişmiş ülkelerde özellikle mesleki eğitimin gelişmiş olduğu ülkelerde iş gücü kullanılmasında işadamlarının görüşlerine büyük ölçüde ağırlık verilmektedir. Ayrıca sanayi üniversite işbirliğinin yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyorum” açıklamalarına yer verdi.
EKİN: İŞE YERLEŞTİRMEDE GAZİANTEP’İ SEVİNDİREN RAKAM
Gaziantep’te İŞKUR kanalı ile işe yerleştirmelerde yüzde 13 oranında artış sağlandığına dikkat çeken İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de işsizliğin ne kadar sorun olduğu, istihdamın da ne kadar anlamlı olduğunu bizler bu iller bazında, il istihdam kurulu toplantılarında dile getiriyoruz. İş gücüne yönelik yapılması gereken iş ve işlemleri burada alınan kurullar sonrasında 3 ay boyunca değerlendirip bir sonraki kurulda tekrar değerlendiriyoruz. 2018 yılında iş gücü piyasasına ilişkin yüz yüze anket çalışmasını yapmış durumdayız. Bu çalışma sonucunda 8 bin 173 işyerine müracaat ederek, işgücü piyasasına ilişkin tespitlerimizi yaptık. Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğümüzün 2018 Haziran ayı onu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre işverenlerden alınan açık işlerde yüzde 11 oranında artış tespit edildi, işe yerleştirmede de yüzde 13 oranında artış sağlanmıştır. Bu durum ilimiz için sevindirici bir sayıdır” ifadelerine yer verdi.
ENGELLİ VATANDAŞLARIN İSTİHDAMI İÇİN 50 BİN LİRALIK HİBE
İŞKUR tarafından engelli istihdamında kullanılmak üzere proje gerçekleştirildiğini ve hibe destek tutarının da 50 bin TL olduğunu belirten Ekin, “İl müdürlüğümüzce engelli vatandaşlarımıza yönelik hibe programları kapsamında 10 proje teslim alınmış ve kurulumuzun onayına sunulmak üzere hazırlanmıştır. İl müdürlüğümüz bu projeleri incelemekte, eksikler giderilince genel kurula sunulmak üzere genel müdürlüğe gönderilecektir. Bu projelerin hibe desteği İŞKUR tarafından 50 bin TL’ye kadar sağlanmaktadır” diye konuştu.
GAZİANTEP ENGELLİ İSTİHDAMINDA FARK YARATIYOR
Gaziantep’te engelli istihdamında önemli bir adım atıldığını söyleyen Ekin, “ Önemli hususların başında engelli istihdamı açısından 248 işyerinde 750 açık engelli kontenjanın bulunduğu ve bu kontenjanı doldurmak için çalışacak engelli bireyin temininde de zorluk çekildiğini ifade etmek istiyorum. Bu durum ilimizde bulunan engellilerin iş arama olanaklarının ne kadar geniş olduğunu gösteren bir durum” ifadelerinde bulundu.
KURSLARIMIZDAN 12 BİN 431 KURSİYERİMİZ YARARLANDI
İŞKUR kanalı ile yapılan meslek edindirme kursları hakkında bilgi veren Ekin, “Meslek edindirme kurslarında 123 kurs programı düzenlenmiş, bu kurslarda bin 75’i kadın 921’i erkek kursiyerin eğitim aldığı tespit edilmiştir. Toplamda düzenlenen bin 239 kurs programında 12 bin 431 katılımcı faydalanmıştır. İşsizlik ödeneğine başvuran 10 bin 816 kişinin başvurusunun kabul edildiği ve ödenek almaya başladığı tespit edildi” dedi. AHMET ATMACA