Gerçekleştirilen toplantıda iş dünyasının beklentileri ve İŞKUR’un sunmuş olduğu imkanlar masaya yatırıldı.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, İl Müdür Yardımcısı Rıza Alper ve Şube Müdürü Mehmet Özcan,  MÜSİAD binasına giderek, MÜSİAD Başkanı Mehmet Çelenk ve yönetim kurulu üyelerine bilgilendirme ziyaretinde bulundu.  Gerçekleştirilen istişare toplantısına MÜSİAD üyelerinden ve  İŞKUR İl Müdürlüğü yetkililerinden yoğun katılım sağlandı.

EĞİTİMLERİMİZLE NİTELİKLİ İŞGÜCÜ OLUŞTURUYORUZ

İşbaşı eğitim programı hakkında MÜSİAD Başkanı Çelenk’e bilgi veren Ekin, “İşverenlerimizin ihtiyaç duyduğu deneyimli ve nitelikli işgücü açığını gidermek, insan kaynakları havuzuna nitelikli işgücü sağlamak amacıyla, kurumumuzca (İŞKUR) yürütülen ‘İşbaşı Eğitim Programlarıyla’ hem iş arayan vatandaşlarımıza mesleki tecrübe kazandırılmakta hem de işverenlerimize büyük bir destek sağlanmaktadır” dedi. Gaziantep İŞKUR olarak, 2018 yılında Bin 525 İşbaşı Eğitim Programı açılmış olup, bu programlardan toplam 7 bin 615 kişi faydalanmıştır” diye konuştu.

MEGİP PROJESİ İÇİN PROTOKOL İMZALADIK

 

İŞKUR ile TOBB arasında MEFİP Projesinin imzalandığını söyleyen Ekin, “Kurumumuz ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik ‘Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü’ imzalanmıştır” ifadelerinde bulundu.

ÇALIŞAN ANNELERE KREŞ DESTEĞİ SUNULUYOR

Çalışan anneler için sunulan kreş desteğinden de bahseden Ekin, “14 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen İstihdam Şûrası’nda kamuoyuna; Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara, bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için kurs/program süresince aylık 400 TL’lik bakım desteği sağlanacağı duyurulmuş ve 2 Mayıs 2018 tarihinde genelgesi yayınlanarak yürürlüğe girmiştir” dedi. AHMET ATMACA