AK Parti merhum milletvekili Abdulkadir Yüksel’in gelini Özlem Olgunus Yüksel’in yaptığı açıklamada mecliste daha fazla kadın temsilinin gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çekti.

YÜKSEL: MECLİSTE DAHA FAZLA KADIN TEMSİL ETMELİ

TBMM’de kadın milletvekilleri sayısının arttırılması gerektiğini söyleyen (AK Partili Gaziantep merhum milletvekili Abdulkadir Yüksel’in gelini) AK Parti Milletvekili aday adayı Özlem Olgunus Yüksel, “Kadınların gücüne inanıyorum. Mecliste kadınların sayısının daha fazla olması gerekiyor. Kadınlarımız bu milletin sesi olmalı. Kadın milletvekillerinin anaları bacıları daha iyi anlayacağını düşünüyorum. Siyasetle yoğrulmuş bir aileden geliyorum. Aslen öğretmen olduğum için siyasete uzun süre girmedim. Şimdi bu yola adım attık. Güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Kadın arkadaşlarımla aynı yolda yürümek istiyorum. Mecliste kadının gücü arttıkça kadınlarımız o kadar daha güçlü olacak ve sesleri daha fazla çıkacaktır” dedi.

BİNDAL: KADIN BİRLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Mecliste kadınların sesinin daha fazla duyurulması için kadın birliğine ihtiyaç duyulduğunu aktaran AK Parti Milletvekili aday adayı Ahu Bindal, “Bizim şu anda aday olup olmamamız önemli değil. Önemli olan halk için partimiz için güzel şeylere imza atmaktır. Milletvekili aday adayı kadın arkadaşlarımızla birlik içinde olduk. Arkadaşlarımızın başarısına inanıyoruz. Liderimiz çok güçlü onunla bu kutlu yolda yürümek istiyoruz. Bu yolda devam etmek için destek bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

AÇGAR: GÖNLÜMÜZ MECLİSTE KADIN VEKİL SAYISINI ARTTIRMAK

Mecliste kadın gücünün arttırılması için karar aldıklarını söyleyerek bu kapsamda aynı yola çıktıklarını vurgulayan AK Parti Milletvekili aday adayı Yeliz Açgar, “AK Parti ailesi olarak bu teşkilatın içinde bizlere yer verildiği için çok teşekkür ediyorum. Aday adayı olduk ve bütün kadınlarımızın yanındayız. Gönlümüz mecliste kadın milletvekillerinin sayısının artması yönünde. Türkiye’nin en güçlü teşkilatına sahip bir partiye mensubuz. Bugün aday adayı kadın arkadaşlarımızla birlik beraberlik için söz verdik” diye konuştu. (AHMET ATMACA)