Gaziantep ve Adıyaman’dan 3 bin sığınmacıya ulaşan KAMER, kadınlara verdiği destek ile toplumda örnek projelere bir imza daha attı.

Gaziantep’te bir otelde gerçekleştirilen final programına KAMER Vakfı Adıyaman temsilcisi Serpil Ateş Korkmaz ve Proje Koordinatörü Burcu Yıldıran’ın yanı sıra çok sayıda sığınmaca kadın katıldı.

SIĞINMACILARA KOL KANAT GERDİK

Gerçekleştirdikleri proje ile sığınmacı kadınlara kol kanat gerdiklerini söyleyen Proje Koordinatörü Burcu Yıldıran, “KAMER Türkiye’nin 23 ilinde merkezi olan şiddet mağduru kadınlara ruh sağlığı ve destek sunan bir birimdir. Yaklaşık iki dönemdir Birleşmiş Milletler ile proje yürütüyoruz. Bu projenin amacı da sığınmacı kadınlara destek olmaktır. Sığınmacı kadınlarımız hem Türkçe dil öğreniyorlar hem hakları konusunda bilgilendiriliyorlar. Final toplantısı yaptık. Projenin sonuçlarını STK’lar ile paylaştık. Neler yapıldı kaç kadına ulaşıldı gibi” dedi.

SIĞINMACI KADINLARA DESTEK VERİLDİ

Gaziantep ve Adıyaman’dan toplam 3 bin sığınmacı kadına ulaşıldığını sözlerine ekleyerek toplumda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Yıldıran, “Projemizde sığınmacı kadınlara yer verdi. Bu kapsamda Adıyaman ve Gaziantep’te toplam 3 bin sığınmacı kadına ulaştık. Sığınmacı kadınlara Türkçe dil kursu ve üreme sağlığı konularında eğittik. Onlarda farkındalık oluşturduk” ifadelerine yer verdi.