Kamil Ocak Stadyumu çevresinde uzun yıllardır çalışan esnaflar stadyumun yıkılması halinde kendilerine yeni işyerleri tahsisi konusunda yetkililer destek bekliyor. Stadyum çevresinde faaliyet gösteren 30 civarındaki esnaftan yaklaşık 20’si kepenkleri kapatıp esnaflıktan çekildi. Geriye kalan esnaflar ise yetkililerin kendileri ile görüşme yapması konusunda çağrıda bulundu.

MAĞDURİYET OLMASIN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

16 yıldır Kamil Ocak Stadyumu altında esnaflık yaptığını ve stadyumun yıkılması ile birlikte on işçisi ile birlikte işsiz kalacağını söyleyerekten yetkililerden doğabilecek mağduriyetler için destek beklediklerini söyleyen esnaf Ahmet Taşdoğan, “Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu’nda 16 yıldır esnaflık yapıyorum. Esnaf olarak burada uzun yıllardır tanınmışlığımız vardı. Stadyumun yıkılacak olması bizlere büyük telaş verdi çünkü stadyumun yıkılması ile bizler esnaf olarak dışarıda kalacağız. Esnaf olarak stadyumun yıkılması ile bizlere destek çıkılmasını bekliyoruz. İşyerimiz çalışıyor ama ne zaman çıkarılacağız ne zaman yıkılacak bizlere herhangi bir bilgi verilmedi. Esnaf çaresiz ne yapacağını da bilmiyor. Stadyumun çevresinde 30 civarı esnaf vardı çoğu kapatmak durumunda kaldı. Şu anda on civarı esnaf stadyumun yıkılacağı günü bekliyor. Bu iş yerinde on işçi çalıştırıyorum ve on aile buradan evine ekmek götürüyor. Stadyumun yıkılması ile işyeri sahibi olarak ben ve on çalışanım işsiz kalacak mağdur edilmeyeceğimizi düşünerekten yetkililerden esnaf ile görüşülmesini gerek yeni yer tahsisi gerekse doğacak mağduriyetin giderilmesi ve yeni işyeri açılması için destek bekliyoruz” dedi.

ESNAFA İŞYERLERİ TAHSİS EDİLSİN

Stadyum çevresindeki esnafların mağdur edilmeyeceğini söyleyerek yetkililerden yer tahsisi konusunda destek beklediklerini söyleyen esnaf Adem Karahan şu açıklamalarda bulundu, “Gaziantep için çok değerli olan Kamil Ocak Stadyumu yıkılırsa esnaf olarak bizler dışarıda kalacağız. Kent meydanının genişletilmesi için bu gerekli ancak yıllardır burada esnaflık yapıyoruz bizlere de yeni yer tahsisi yapılmasını istiyoruz. Zaten çoğu esnaf dükkânını kapattı ve işyerini terk edip gitti. Az sayıda esnaf kaldık bizler de direnmeye çalışıyoruz. Şu anda stadyum ne zaman yıkılır ne zaman bize dışarı çıkın denilir bilmiyoruz. Şu ana dek hiçbir yetkili gelip de esnafın durumu ile ilgili görüşmedi. Yetkililerin esnafını mağdur etmeyeceğini düşünüyoruz. Burada esnaflar kiralık olarak iş yapıyor yeni yerler gösterilsin yine kiralık olarak işyerlerimiz işlesin”.

ÇIK DENİLİNCE ÇIKACAĞIZ

Kamil Ocak Stadyumu’nun yıkılacak olmasına rağmen yer tahsisi ya da esnafın durumunun ne olacağı yönünde herhangi bir görüşmenin gerçekleştirilmediğini ifade eden esnaf Murat Sıddıkoğlu, şu açıklamalara yer verdi, “Stadyumun yıkılacak olması dolayısı ile hiçbir yetkili gelip bizlerle görüşmedi. Ben 6 yıldır stadyum altında esnaflık yapıyorum. Evimi burada esnaflık yaparak geçindiriyorum. Zaten esnaf kiralık olarak çalışıyor burada. Esnafa çık yıkım başlıyor denildiği an işyerimizi terk edip çıkacağız. Esnafın mağdur edileceğini düşünmüyorum ancak yıkıma da kısa süre kalmasına rağmen halen bizlerle görüşen olmadı. Esnaf zaten bu yılı çok zararlı geçirdi. Sabit yerimizden de çıkarılmamız durumunda esnafın durumu ne olur meçhul”.

ESNAF EVİNE NASIL EKMEK GÖTÜRECEK?

Stadyumun yıkılması durumunda yeni işyerleri oluşturabilmek için güçlerinin olmadığını ve bu hususta yetkililerden kendilerine destek verilmesi gerektiğini vurgulayan esnaf Gültekin Kişi, “İşyerinin 20 yıldır aktif olarak Kamil Ocak Stadyumu’nda iş yaptığını ve yıkım kararından sonra yarınlarını göremeden çalışmaya devam ettiklerini söyleyerek yetkililerden esnafın durumu için açıklama beklediklerini dile getiren esnaf Gültekin Kişi, “Stadyum yıkılması hususunda esnafın görüşü alınmadı. Esnafa ya yeni yer verilmesi gerekiyor ya da yeni işyeri oluşturabilmemiz için destek verilmesi gerekiyor. Buradan çıkarılacak esnafların kendisine yeni işyeri oluşturacak maddi gücü de yoktur. 20 yıldır işyerimiz stadyum altında müşterilerine hizmet veriyor. Burası yıkılınca esnaf evine nasıl ekmek götürecek bilmiyorum. Şu anda çalışıyoruz ama yarın ne olacağını bilmeden iş yapıyoruz” ifadelerinde bulundu” dedi.

YIKIMA KARŞI DEĞİLİZ AMA ESNAF DA UNUTULMASIN

Stadyumun yıkılmasına karşı olmadıklarını ancak kendilerine işyeri tahsisi konusunda yardımcı olunması yönünde çağrıda bulunan esnaf Cengiz Taşdemir, “13 yıldır aynı işyerimizde çalışıyoruz. Stadyumun yıkılacak olması kent için güzel ama bizim için kötü oldu. Bizlerde kent meydanımızın büyümesini ve güzelleşmesini istiyoruz. Ancak yıkım ile biz dışarıda kalacağız. Esnaf da yarınının ne olacağını bilmeden çalışmaya devam ediyor. Çok sayıda esnaf vardı ve çoğu işyerini kapatıp esnaflıktan çekildi. Esnaf olarak burada kira verip işimizi yapıyorduk. Şimdi ne olur durumumuz bilmiyorum ancak net bir şey söylenmiş olsa esnaf da ona göre başının çaresine bakacaktır. Yaşadığımız işsizliğin üzerine stadyumun da yıkılması ile dışarıda kalmamız bizler için çok kötü olacaktır. Umuyoruz ki esnafın durumu ile ilgili yetkililerin bir projesi vardır” ifadelerinde bulundu.