Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kavaklık Parkı içerisinde kurulan ’Kitap Evi’ açıldı.
Vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmak ve yaygınlaştırmak için kent genelinde kütüphane ve kitap evleri kuran Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Kavaklık Parkı içerisinde açtığı kitap evini hizmete sundu. Kısa süre önce hizmete giren kitap evi yoğun ilgi görüyor.Üyelik sistemi başlatılan Kitap Evi’ni, kasım ayından bugüne kadar 358 kişi ziyaret ederek, üyelik başvurusu yaptı. Türk ve dünya yazın tarihinde en çok okunan kitaplar, klasikler, modern klasikler, popüler ve en çok satanlar, çocuk kitapları, yerel kültür ve tarih konulu kitaplar ile kişisel gelişim kitaplarının içerisinde yer aldığı toplamda bin 270 adet kitap bulunan kitap evindeki kitaplar 15 gün süreli ödünç veriliyor.
Vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, bireylerin kendini ifade etmelerinin iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklenmesi amaçlanan “Kitap Evi Projesi” ile dinlenme, eğitim, bilgi ve kişisel gelişim konularındaki gereksinimleri karşılamak, okuma kültürünü geliştirerek, kitaba ulaşılabilirliği kolaylaştırmak hedefleniyor.
Her yaş grubunda insanların ulaşabileceği kitapların bulunduğu kitap evi, okurların beğeni ve istekleri değerlendirilerek hazırlandı. Kitap evi, haftanın 7 günü 08:00 ile 17:00 saatleri arasında hizmet veriyor.