Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’in patent başvurusunda son bir yılda yüzde 96 ile rekor artış olduğunu belirterek, ‘’Bu, Gaziantep’in önümüzdeki dönemde inanılmaz farklılık yaratacağının göstergesidir’’ dedi.

Konukoğlu, GSO Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmasına, son günlerde yaşanan terör olaylarını kınayarak başladı, teröre tepkisini ‘’Bunların hiçbirisinin bizi yıldırmayacağının altını kalın çizgilerle çiziyorum, terör asla amacına ulaşamayacak’’ sözleriyle dile getirdi.

Ankara’daki bombalı saldırıda, pırlanta gibi bir genç olan Gaziantepli Ozancan Akkuş’un da hayatını kaybettiğini anımsatan Konukoğlu, ‘’Ozancan Akkuş adının Gaziantep’te bir kuruma, özellikle bir eğitim kurumuna verilerek yaşatılması için gerekli girişimleri yapacağız’’ diye konuştu.

Konukoğlu, birlik beraberlik içinde bugünlerin aşılacağına duyduğu güvene vurgu yaparak, şunları kaydetti:

‘’Ülkeler soğuk savaş dönemlerinde yalnızca birbirlerinin içinde küçük örgütlerle uğraşırdı, şu anda güya soğuk savaş bitti, ama ekonomik savaş var. Asıl savaşın yeni başladığını görelim. Çanakkale’de hepsi birleşip ülkemizi bölüp parçalayarak bölgeyi ele geçirmek için mücadele veren dış güçler, yine Ortadoğu ve ülkemiz üzerinde her türlü olayı gerçekleştirmek için çaba göstermektedir. Bunların hiçbirisine fırsat vermeyiz.’’

Şehrin ekonomisinden bahseden Konukoğlu, Gaziantep ihracatının Şubat ayında yüzde 11,6 oranında artarak son yılların en iyi rakamının gerçekleştirildiğini anlattı.

İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 120 olan Gaziantep’in katma değer üreten bir şehir olduğuna işaret eden Konukoğlu, ihracatı ülkelere göre karşılaştırırken, yılın ilk iki ayında ABD’ye yapılan ihracatın yüzde 46,4 artış gösterdiğinin altını çizdi.

Konukoğlu, ‘’Bu da kaliteye yöneldiğimizi gösteriyor. ABD en zor ihracat pazarlarından birisidir. Bu pazarı önemsiyoruz, yüzde 46 oranında artış sağlamamız önemlidir. Demek ki bazı sektörlerimiz bu konuda çalışmaya başlamış’’ diyerek, tüm sektörlere bu pazara giriş yapmalarını tavsiye etti.

-PATENT BAŞVURUSUNDA REKOR ARTIŞ…-

Gaziantep’ten yapılan patent başvurularını da değerlendiren GSO Başkanı Konukoğlu, şunları söyledi: 

‘’Gaziantep’in patent başvurusunda rekor artış var. 2014 yılında 94 olan patent başvurusu, yüzde 96 artış göstererek 2015 yılı sonunda 184’e çıkmıştır. Bunu gerçekleştiren arkadaşların hepsine teşekkür ederim. İnovasyon, markalaşma, Ar-Ge, yeni ürün çıkarma dediğimiz işte bu… Bu, Gaziantep’in önümüzdeki dönemde inanılmaz farklılık yaratacağının göstergesidir. Bu bir tohum ekmek gibidir. Eğer realize olursa esas faydasını 2-3 yıl sonra görürsünüz, o zaman marjların yükseldiğini, karlılıkların arttığının farkına varırsınız. İnşallah bütün sektörler bunu gerçekleştirir.’’

-ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI-

Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı dileyen Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutlayarak, vatanı bizlere emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle andı.

Terörün hedefinin toplumu yıldırmak ve moral bozmak olduğuna dikkati çeken Topçuoğlu, ‘’Bizler, çevremizdeki iş dünyasıyla terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bize düşen görev istihdam için, ihracat için üretim için çalışmaya devam etmektir. Bu olaylar bizi yıldırmayacak, moralimizi bozmayacak. Bize düşen sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Toplantı, sanayicilerin ‘’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıl Dönümü’’ dolayısıyla tüm şehitlerimizin ruhuna dua okumasıyla sona erdi.