Gaziantep Ticaret Odası’ndan (GTO) alınan bilgilere göre Koronavirüs sürecinde Nisan ayında şehirdeki konut satışları yüzde 50 seviyesinde düşüş gösterirken süreç içinde çeşitli sektörlerde kapanan firma sayısı 16, yeni açılan firmaların sayısı ise 121 olarak açıklandı.

İNŞAAT VE EMLAK SEKTÖRÜ SÜREÇTEN EN ÇOK ETKİLENENLERİN BAŞINDA GELİYOR

Koronavirüs sürecinde inşaatı devam eden ve tamamlanan konutların yanında ikinci el konutların da satışlarında yüzde 50 seviyelerinde bir düşüş yaşandı. Salgın öncesinde aylık 2 bin adet konut satışlarının üzerinde seyreden Gaziantep salgın sürecinde önemli bir düşüş göstererek Nisan ayı konut satışlarını bin 309 olarak gerçekleştirdi.

KAPANAN FİRMA SAYISI 16 OLURKEN AÇILAN YENİ FİRMA SAYISI İSE 121 OLARAK AÇIKLANDI

Salgın sürecinde şehir genelinde çeşitli sektörlerde kapanan firma sayısı 16 olarak açıklanırken yine çeşitli sektörlerde yeni açılan firma sayısı ise 121 olarak gerçekleşti.

OSB’NİN ELEKTRİK TÜKETİMİ 286 MİLYON 581 BİN 42

Sanayinin başkentlerinden birisi olan Gaziantep, salgın öncesinde aylık ortalama 485 milyon kilovatsaat elektrik tüketimi gerçekleştirirken salgın sürecinde esnek çalışma modelleriyle birlikte elektrik tüketimi Nisan ayında 286 Milyon 581 Bin 42 kilovatsaat olarak gerçekleşti. OSB’de tüketilen bu elektrik tüketimi ile birlikte geçekleştirilen ihracat miktarı ise yine Nisan ayında 463 Milyon 65 Bin dolar olarak kayıtlara geçti.

GAZİANTEP’E GELEN TURİST SAYISI 5 BİN 574

Salgın sürecinden en çok etkilenen sektörlerin yine başında ise turizm geliyor.  Turizmde önemli bir paya sahip olan Gaziantep’in salgın dolayısıyla şehre gelen turist sayısı iseNisan ayında 5 bin 574 olarak gerçekleşti. (AHMET ATMACA)