“YOĞUN TALEP VAR”

İl Müdürü Gözek, 'İşletmelere sağlanacak 50 bin liralık kredi faiz desteğine, çok yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, “Başvuru aşaması olmasına rağmen işletmelerin KOSGEB veri tabanı kaydı ve bilgi güncellemeleri sırasında bile sisteme çok fazla kişi girdi ve yoğun talep var “ifadelerine yer verdi.

”3 GÜN ARALIKSIZ BAŞVURULAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Sadık Gözek,sıfır faizli kredi başvuruları ile ilgili detayları açıkladı ve şu şekilde sıraladı.Gözek açıklamasında , “KOSGEB, 50 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği ile KOBİ'lere rahatlık sağlayacak. Zor zamanlar geçiren KOBİ'lerin imdadına yetişecek olan KOSGEB, 50 bin TL kredi başvuru şartlarını ise üyelik sistemiyle sınırladı. Küçük ve orta ölçekli kurumların kalkındırılması amacıyla verilmesi planlanan KOSGEB 50 bin TL faizsiz kredisi, tüm KOBİ'lere duyuruldu,veri tabanına kaydını yapan ve bilgi güncellemelerini gerçekleştiren işletmelerimiz 3 gün süreyle 19-21 Aralık 2016 tarihleri arasında aralıksız başvurularını gerçekleştirebilecekler” diye konuştu.

“KOSGEB BEYANNAMESİNİN GÜNCEL OLMASI ŞART”

Programa, 'kredi.kosgeb.gov.tr' adresinden başvuruların yapılacağını ifade eden Gözek, “Başvuruda bulunacak işletmelerde öncelikli olarak KOSGEB veri tabanına kaydolması ve KOSGEB Beyannamesinin güncel olması şartı aranacak”diye konuştu.(www.gaziantepdenge.com)

“KREDİ ÜST LİMİTİ 50.000 TL”

İl Müdürü Gözek, Sıfır faizli kredi desteği kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limitinin 50.000TL olacağını ve bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını bildirdi.

“İLK 12 AY ÖDEMESİZ,KALAN 3 ‘ER AYLIK TAKSİTLERLE”

Kredinin geri ödemeleri ile ilgili bilgide paylaşan Gözek, “kredi vadesinin ise, ilk 12 (oniki) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli toplam 36 (otuzaltı) ay şeklinde faizsiz olacağını belirtti.İl Müdürü Gözek,daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşların gerek KOSGEB internet sitesinden gerekse İl Müdürlüklerinden detaylı bilgiye ulaşacaklarını vurguladı.