KÜSGET Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Eski Göllüce Köyü’ne yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesi 3. Etabın müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gönüllü dönüşümü başardık ve 250 dönümlük alanı geri dönüşüme açtık. 85 bin metrekarelik alanı KÜSGET sınırlarına katacağız” dedi.

GÜNEŞ: KÜÇÜK SANAYİ SİTEMİZ 85 BİN METREKARE GENİŞLEYECEK

Toplantıda konuşan KÜSGET Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Güneş, “Bu günkü Olağanüstü Kongremizin konusu, Göllüce Köyü’nün kaldırılarak yerine iş yerleri yapılması konusudur. KÜSGET, Türkiye’nin en büyük Küçük Sanayi Sitesidir. Köy Projesi, 2014 yılında Göllüce Köyü kaldırıldı; burada bulunan vatandaşlarımızda Sanayi Sitesi olmasından dolayı şikâyetçiydi, hem de esnafımız şikâyetçiydi. Buranın yeriyle ilgili olarak konuyu dile getirdik ve Sayın Bakanımız sözümüze kulak vererek hiç kimseyi üzmeden, burayı esnaflarımıza iş yeri yapma sözü verdi. Tabi ki burayı farklı şekillerde değerlendirmek isteyenler oldu. Sayın Bakanımız sözünde durdu ve bugün oraya sanayi sitemiz için yeni işyerleri yapılması konusunda yardımcı oldu. Sanayi sitemizin genişlemesi ve yeni iş yerleri yapmak için iyi bir yer oldu. 250 bin metrekare alan içerisinde bize yaklaşık 85 bin metrekarelik bir alan işyeri yapmak için prosedür gereği ihaleye çıkılarak bize verilecek.

DEVLET DESTEĞİNDEN FAYDALANACAĞIZ

İşyerleri için devlet desteğinden faydalanacaklarını ifade eden Güneş, “Burada altı çizmek istediğimiz bir nokta var. 1.ve 2.kısımda yer alan esnaflarımız burası için herhangi bir ödeme ya da ipotek altına girmeyecekler. 3.kısma gelecek olan yeni üyeler için bu durum geçerli olacak. İkinci olarak sosyal tesislerimiz için yeni üyelerden yüzde 10 oranında katılım payı alarak sosyal tesisler yapacağız. Öte yandan geçmişte esnaflarımıza bir söz vermiştik. Pay senedi dağıtımı için. Şuanda bizim yaklaşık 61 bin metrekare sosyal tesis ve iş yerlerimiz var. Artırdığımız paralarla her yıl yeni sosyal tesisler yapıyoruz. Pay senedi ile yapılı olan iş yerlerinin tapusu kadar, yani iş yerlerinin tapusu kadar esnaflarımız, pay hissesi sahibi olacak. Birkaç yıl içerisinde bunları yapacağız. Yeni üyelerimizde pay hissesi vereceğiz. Mülküyle birlikte bize ortak olacak. Diğer yandan 3.Etap için arazinin parasını ödedikten sonra Bakanlığa müracaat edeceğiz. Yüzde 60 devlet destekli kredi alacağız. Esnafımız yüzde 40’ını ödeyecek ve iş yerine geçtikten iki yıl sonra devlet tarafından verilen desteği yıllık yüzde 2 faizle 11 yılda ödeyeceksiniz” açıklamalarına yer verdi

ŞAHİN: 85 DÖNÜM ARAZİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNE KATILACAK

Göllüce Köyü’nde gönüllü dönüşümü başardıklarını ve 250 dönüm arazi üzerinde 85 bin metrekare alanın Küçük Sanayi Sitesi’ne katılacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Esnaflarımızın diğer şehirlerle rekabet edebilmesi için iş kalitenizi artırmamız gerekiyor. Bu noktada fiziki mekan çok önemli. Çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ederim, denildi ki bir gönüllü dönüşüm yapalım. Çünkü kentsel dönüşüm en zor işlerden biri. Yaptığınız gönülsüz işlerden dünya kadar beddua alıyorsunuz. Bizde Büyükşehir olarak gönüllü dönüşü yapalım dedik. Hiç kimse mahkemeye gitmedi. Vatandaşlarımıza ne istiyorlarsa ona göre isteklerini verdik.  Gönüllü dönüşümü başardık ve 250 dönümlük alanı geri dönüşüme açtık” dedi.

ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Küçük Sanayi Sitesi’nin Gaziantep için büyük önem arz ettiğini söyleyen Şahin, “Küçük Sanayi bizim için önemli olduğu için bizim burada bir genişleme yapmamız gerekiyordu. Beraber çalışma modelini oluşturarak, İki Telli Küçük Sanayi Sitesi’nin Beş Tellisini biz buraya yapacağız. Güzel bir sanayi yapacağız, esnafımız ne istiyorsa yapacağız. Günün önemine ve sizin ihtiyacınıza uygun proje üretmek önemli olan” diye konuştu.

(AHMET ATMACA)