Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, kuyumcu esnaflarının Coronavirüse karşı tedbir kapsamında işletmeleri kısa süreli kapatma kararı aldıklarını ve Coronavirüsün yayılma hızının düşmesi durumunda 30 Mart pazartesi günü kuyumcu esnaflarının yeniden işbaşı yapabileceğini duyurdu. Özdinç, altın fiyatlarının zirveyi gördüğü şu günlerde vatandaşları da uyararak altın almak için biraz beklemeleri tavsiyesinde bulundu.

KUYUMCU ESNAFLARIMIZ 30 MART GÜNÜ YENİDEN AÇILABİLİR

kuyumcu esnaflarının bir hafta süreyle dükkanlarını kapatmasının ardından virüsün yayılma hızı da dikkate alınarak 30 Mart Pazar günü kuyumcuların yeniden faaliyete başlayabileceğini duyuran Özdinç, “Kuyumcu esnaflarımız 24 Mart Salı günü odamızın aldığı karar doğrultusunda kuyumcu işletmelerini kapatmışlardı. 30 Mart Pazartesi günü itibariyle virüs yayılım hızı da göz önünde bulundurularak yeniden kuyumcu dükkânlarımızı açmayı öngörüyoruz. Ancak olası bir virüs yayılım hızının artması söz konusu olursa bu kararı biraz daha esneterek uzatabiliriz. Bu kararı Cumhurbaşkanımızın evde kalın çağrısı üzerine oda olarak biz aldık ve tüm esnaflarımız da Gaziantep’te kesintisiz olarak uyuyor” açıklamalarına yer verdi.

SAĞLIK İÇİN ÖNLEM ALDIK

Kuyumcu esnafının sürekli parayla temas ettiği için bu kapsamda olası risklerin önüne geçmek için böyle bir karar alındığını açıklayan Özdinç, “Bizim işimiz parayla olduğu için risk arz ediyoruz. Dünyanın en pis şeyi bilindiği üzere paradır. Bizler de esnaf olara sürekli bu paraya elimiz değmesinden dolayı böyle bir önlem almıştık. Zaten müşteri sayısında da çok büyük bir düşüş oldu kimse dışarıya çıkmadığı için esnaflar zaten iş yapamıyordu bu yüzden böyle bir karar aldık” diye konuştu.

ALTIN ALMAK İÇİN ACELE ETMEYİN

İstanbul’da borsanın kapalı olması dolayısıyla altın fiyatlarında afaki bir yükseliş söz konusu olduğunu söyleyerek altın almak isteyen vatandaşların kısa bir süre beklemesi gerektiği yönünde çağrıda bulunan Özdinç, “Şu anda İstanbul’da borsa kapalı olduğu için piyasada afakî bir altın fiyatları söz konusu. Türkiye’deki kuyumcu esnaflarının çoğu kapalı. Şu anda altın almak için vatandaşın beklemesi gerekiyor. Fiyatların borsanın açılması ile yeniden düzene gireceğini düşünüyoruz. Bu yüzden vatandaşlara çağrımız altın almak için biraz beklesinler. Fiyatların önümüzdeki günlerde yine düşmesini bekliyoruz. Şu anda gram altının fiyatı 330 lirayı gördü. Bu fiyatlarda altın alınmaz. Fiyatların yeniden 300 lira seviyelerine düşeceğini tahmin ediyoruz” dedi. (AHMET ATMACA)