Kuzu ve dana etlerinin özel bölgelerinden alınan etlerle oluşturulan lezzetleri müşterilerine sunan Ferzo et ve lezzet iş yeri sahibi Yunus Tatar, “ Günlük müşteri standardımız 40 kişidir. Müşterilerimiz bizim için özeldir ve onlara özel lezzetler sunuyoruz” dedi.

İKİNCİ GÜNE KALAN ETİ KULLANMAYIZ

Müşteriye sunulacak etlerin aynı gün tüketildiğini ve ikinci güne kalan etlerin kesinlikle müşteriye sunulmadığını söyleyen Tatar, “Etlerimizi aynı gün geldiği haliyle bitirmeyi kendimize prensip ettik. Hiçbir şekilde gelen etin ikinci güne kalmasını kabul etmiyorum. Almış olduğum et ikinci güne kalması durumunda hiçbir para talep etmeden o eti pişirip birkaç kişi çağırıp o gün tüketiyoruz” ifadelerinde bulundu.

STANDARMIZI GÜNLÜK 40 MÜŞTERİ

Günlük standart olarak 40 müşteriye hizmet sunulacağını ve sonrasında hizmete kapanacağını vurgulayan Tatar,Günlük bir müşteri hedefimiz var. Günlük 40 müşteriye ulaşmamızla işyerimizi saat kaç olursa olsun kapatacağız. Çok fazla müşteri memnuniyetsiz müşteri demektir. Bizim önceliğimiz müşteri memnuniyetini sağlamaktır. Müşterilerimiz ile tanışık olmak onlarla diyalog kurmak istiyoruz. Buraya gelen müşteriler kendi evinde kendi yerinde yemek yiyor hissini vermek istiyoruz” diye konuştu.

AÇ GÖZLÜ OLMAMAK GEREK

Gaziantep’in en işlek yerlerinden birisi olan İbrahimli Bölgesi’nde şube açılması için talepte bulunulduğunu ancak kendisinin sabit bir yerde müşterilerine lezzet sunmayı tercih ettiğini aktaran Tatar, “Gaziantep’te lokantaların durumuna üzülüyorum. Bu iş gerçekten kazançlı bir iş. Ben kendime belirlediğim 40 kişi ile günü rahat bir şekilde kurtarıyorum. Günlük 15 kişi bile gelse günü kurtarabiliyoruz. Bu kadar doyumsuz olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Günlük 150- 200 kişiyi almak kocaman yerler açmak bence aç gözlülük olur. Bırakalım bu işi iyi yapan başka insanlar da kazansın. Amacım kazancı minimize etmek değil. Çoğu zaman bu işi büyütmem için özellikle İbrahimli Bölgesi’nden teklifler var. Ben hiç bunu düşünmüyorum. Müşterimin bir tanesi bile işyerimden memnuniyetsiz ayrıldı ise o gün kazandığım kazancın benim için bir anlamı yoktur” diye konuştu.

KUZU VE DANANIN ÖZEL ETLERİNİ SUNUYORUZ

Kuzu dananın etlerinin özel bölgelerinin alınaraktan müşterilere sunulduğunu aktaran Tatar, “Kuzunun, dananın özel bölmelerini alaraktan müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Bir kuzuda kullandığım et 2 kiloyu geçmez, bir danada da 4-5 kiloyu geçmez. Kıyma işine girmek istemiyorum işimi hafifletir diye düşünüyorum. İşyerimize gelen müşterilerimize önce tavuk, ardından sırt, ardından dana bonfile, onun ardından da kuzu bonfile sunuyoruz. Özel etlerimiz geldiğinde de özel müşterilerimizi arıyorum ve gelin yiyin ve gidin diyorum. Antep’te çok nadir bulunacak etler bulunması durumunda et yemekten gerçekten anlayan müşterilerimi çağırıyorum ve çoğundan para da almıyorum” dedi.

ANTEP İNSANI ETİN LEZZETİNİ ÇOK İYİ BİLİR

Gaziantepli vatandaşların etin lezzetini çok iyi bildiğini söyleyerek dürüm kültürü hakkında düşüncelerini dile getiren Tatar, “Antep halkı etten çok iyi anlar. Eti de sever. Antep halkına kötü eti iyi et diye veremezsin. Yapılacak şovlar da müşteri çekemez. Müşteriyi ilgilendiren aldığı lezzettir. Önemli olan müşterinin tatmin edilmesidir. Antep’teki dürüm mantığı tamamen karnımız doysun mantığı ile yapılan şey. Nohut dürümü çok da gastronomi kültürü değildir. Neden dürüm vermiyorum. Müşteriye sıralı menü vermemin tek sebebi de her şeyden tatmasıdır” açıklamalarında bulundu.