İçişleri Bakanlığı genelgesi ile servise kapanan lokantalar yayınlanan yeni genelge ve alınan yoğun tedbirlerle yeniden servise başladı. Gastronomi kenti Gaziantep’te lokantalar için start verilen yeni dönemi değerlendiren Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, “Gastronomi kenti Gaziantep bu dönemi de atlatıp eski potansiyelini yeniden yakalayacak” dedi.

LOKANTALAR ÖNEMLİ TEDBİRLER ALARAK YENİ DÖNEME BAŞLIYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile yeniden işletmeye açılan lokantalar için istenilen tedbir kararlarını değerlendiren Bayrakçı, “Genelge ile lokantalarda sosyal mesafe kuralına uyaraktan masalar arasında bir buçuk metre bırakaraktan sandalyeler arasında bir metre bırakaraktan servis açabilecek. Mutlaka işletmedeki çalışanlar ve işletmeye gelen müşteriler maske takacaklar. Yine masalar arasında belirli yerlere kolonya ve dezenfekte gibi ürünler konulacak. Yine kullanılacak olan baharatlar masalarda bir kullanımlık küçük paketler halinde bulunacak” açıklamalarında bulundu.

ESNAFIMIZ TÜM TEDBİRLERİ FAZLASIYLA ALACAK

Gastronomi kenti Gaziantep’te lokantaların ciddi denetimlerden geçerek tüm kriterlere uygun bir şekilde hizmet verilmesi için çalışacaklarını kaydeden Bayrakçı, “Bu kurallara uymayan esnaflar için de büyük cezalar uygulanacak. Biz oda olarak da yine Valiliğimizle, belediyemizle, tarım il müdürlüğü ile denetime çıkacağız. Esnaflarımıza da bu kapsamda detaylı bir denetim yapılacağını duyurduk. Sürekli söylediğimiz bir şey var o da artık eski durumlar olmayacak. Salgın bitmiş değil. Tedbiri asla bırakmayacağız. Esnafımıza verilen bu özgürlüğün değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Suiistimal edilmesi durumunda daha ağır kısıtlamalarla karşılaşacağız. Oda olarak dezenfekte alınacak işletmelerle ve dezenfekte şirketleri ile görüşme yaptık. Yine tek kullanımlık alınacak baharat türleri için firmalarla görüşme yaptık. Esnafımız hazır. Esnafımızın bu fırsatı iyi değerlendirecektir diye düşünüyoruz” diye konuştu.

 ÇALIŞMA SAATLERİNİN YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR

Esnafın müşterilerine lokantalarda servis açılmasından memnun olduğunu ancak çalışma saatlerinin kısıtlı olmasından dolayı saatlerin düzenlenmesi çağrısı olduklarını da dile getire Bayrakçı, “Esnafımız bu durumdan memnun ancak esnafın tek sıkıntısı çalışma saatlerinin kısıtlı olması. Çalışma saatleri kapsamında da gece 00.00’a kadar izin taraftarıyız. İzin gereği şu anda lokantalar 06.00’da işletmesini açabilecek ve gece 22.00’a kadar çalışabilecek. Gaziantep’in bir hikayesi var. Bu şehir gastronomi kenti. Kısa sürede eski potansiyelimize ulaşmayı hedefliyoruz. Yine pastaneler ve baklavacı esnafımız da lokantalarla aynı kurallar çerçevesinde müşterilerine servis açabilecek” dedi. (AHMET ATMACA)