Başkan Keklik, mahrukatçı esnafının kömür satışlarında yaşadığı sorunlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Site güvenlik ve mali durumu hakkında yapılan çalışmaları değerlendiren Keklik, “Bizden önceki yönetimler aidatları dahi elden alıyordu, paranın nereye gittiği belli olmuyordu. Biz göreve geldiğimizde banka ile çalışmaya başladık. Güvenlik personellerimiz için yılda bin TL para topluyoruz. Her yıl 60-70 bin TL para harcayarak sitemizin her yerine kamera taktırdık. Biz geldiğimiz gün 8 kamera çalışıyordu. Şu an 58 tane kamera 7/24 çalışıyor. 4 yıl içerisinde iki tane ciddi hırsızlık olayı oldu. Biz kayıtları çıkarıp emniyete teslim ediyoruz” açıklamalarına yer verdi.

KÜÇÜK ESNAFIMIZIN KORUNMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Küçük esnafın korunması için yapılacak olan çalışmaları değerlendiren Keklik, “Kömürcü kömür satmalı ki çarşıdaki manav, kasap kömür satmasın. Bu bizim yetkimizde değil. Bu valiliğin almış olduğu kararlarda çarşıdaki dükkânlarda 2 tane açık kömürün haricinde bulundurulması yasaklandı. Esnafımızın resmi bürolarında 300-500 kilogram kömür satabilmesi için yetki isteyeceğiz. Küçük esnafımızın korunması gerekiyor. Bizim huzurumuzu bozan buradaki toptancı arkadaşlar. Burada 750 TL’ye mal satarsanız, çarşıda 900 TL’ye satma şansınız yok. Araç logolarını çıkarmasaydık bugün bir tane esnafımızın çarşıya mal götürme şansı yoktu. Esnafımız dışında bir kişiye dahi logo verilmedi. Küçük esnafın ekmeğine zarar verenlerin önüne geçilmesi için fiyat istikrarı olmalı. Bir tarafta 750 TL’ye mal satılırken diğer tarafta 900 TL’ye mal satılmaz” diye konuştu.

KAÇAK VE KORSAN İLE MÜCADELE ETTİK

Kaçak ve korsan satıcılarına karşı verilen mücadeleden bahseden Keklik, “Kaçak ve korsan satıcıların önüne geçmek için ekip oluşturduk. Ekiplere esnafımıza ihtar çekilmesini söyledik. Fakat harici esnaflara, manav ve bakkallara ceza kesilmesini talep ettik. Bu şekilde yapılan denetimlerde 38 tane işlem yapıldı. Bu 38 işlemin 18 tanesinde burada usulsüzlük yapan toptancılar çıkıyor. Takdir esnafımızındır” dedi.

YÖNETİM KURULU ASİL LİSTESİ

Mahrukatçılar Oda Başkanlığına seçilerek güven tazeleyen mevcut başkan Müslüm Keklik’in yönetim kurulu asil listesine giren isimler ise şu şekilde oluşturuldu: “Enver Ağdoğan, Mustafa Sönmez, Seydi Baltacı, İbrahim Türkaslan, Çavuş Özaslan, Yusuf Aytekin”

(AHMET ATMACA)