SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, Süper Film Ambalaj Tesisleri önündeki mağazanın açılışında yaptığı konuşmada, Sanko Havlu tesislerinde üretilen havlu ve bornozların, Maisonette markası ile ABD ve Avrupa başta olmak üzere çok sayıda ülkeye ihraç edildiğini söyledi.

 

Maisonette Outlet Mağazası’nda, Türkiye’nin tek çatı altındaki en büyük tesislerinde üretilen havlu ve bornozların fabrikadan halka satıldığını belirten Konukoğlu, “Ev tekstili konusunda hemen her ürünün bulunduğu mağaza, kaliteyi üretimden tüketiciye sunan bir merkezdir” dedi.

 

“Havlu, Gaziantep’in en eski tekstil ürünlerindendir. Evliya Çelebi seyahatnamesinde hamam takımlarımızı övmektedir” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti:

 

“Günümüzde hamam takımları havlu ve bornoz ağırlıklıdır. Evliya Çelebi’nin bahsettiği yıllarda daha çok peştamal kullanılmaktaydı. Havlu üretimini Gaziantep’te ata mesleği olarak sürdürüyoruz. Türkiye’de en büyük havlu tesissilerinin Denizli’de olmasına rağmen, tek çatı altında en büyük havlu üretimi tesislerimizde yapılmaktadır.

 

Ticaretin farklı mecralarda gerçekleştirildiği süreçteyiz. Maisonette markalı ürünlerimizi buradaki gibi mağazalarda satıyoruz ama internet ortamında da tüketiciye fabrikadan tüketiciye aracısız, doğrudan ulaştırıyoruz. Şimdiye kadar üretimimizin tamamını ihraç ediyorduk. Yurt içinde mağaza zincirimiz yoktu. Artık yurt içinde de varız.”

 

DEVİR TASARRUF DEVRİ

Gaziantep ve Türkiye haklından isteği olduğuna vurgulayan Konukoğlu, “Tasarrufa dikkat edelim. Mümkün olduğu kadar tasarrufu ön planda tutalım. Bu devir tasarruf devri. Aynı zamanda kullandığımız ürünlerin yerli ürün olmasını, mümkünse kendi şehrimizdeki ürünleri, mümkün değilse Türkiye’de üretilen ürünleri kullanmanın yoluna bakalım. Buna özellikle çok dikkat edelim” diye konuştu.

 

“Yerli üretimi destekleyen, yerli ürünleri tercih eden ülkeler kalkınmıştır” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Artık her millet kendi ülkesinin ürünlerini kullanma çabası içeresinde. Biz ize kendi ürünlerimizi değil, ithal ürünleri kullanmak için ısrarcı şekilde çaba sarf ediyoruz. Türkiye’nin ekonomik yönden ayağa kalkabilmesi ve daha ileriye gidebilmesi ve çalışanların işsiz kalmaması için yerli üretimin tercih edilmesi çok önemli. Ne kadar üretim olursa bu ülkeye faydası olacaktır. Ne kadar yerli ürün kullanabiliriz diye kendimizi sorgulamamız gerekiyor.”

 

Sanko Havlu Genel Müdürü Serdar Erpamukçu da Maisonette Outlet Mağazasına ilişkin bilgi verdi.

Mağazada el, yüz ve banyo havlusu, havlu paspas, bornoz, çocuk bornozu ve havlu kundak, mutfak havlusu, havlu terlik, sabun, sabunluk tarzı banyo aksesuarları ve kişiye özel nakışlı havlu – bornoz satıldığına vurgu yapan Erpamukçu, mağazanın hafta içinin yanı sıra, Cumartesi günleri 08.30 - 15.00, Pazar günleri 10.00-15.00 saatleri arasında da alışverişe açık olduğuna dikkati çekti.

 

Konuşmaların ardından mağazanın açılışı, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Sami, Hakan ve Cengiz Konukoğlu, SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ve diğer yetkililerin de katıldığı törenle gerçekleştirildi.