Kaybolmaya yüz tutan meslek guruplarının başında gelen marangozluk için hükümetten ek destek geldi. Gaziantep’te de yetişmiş marangoz sayısının çok az olması ve ara eleman sorunu yaşanması Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı (GESOB)harekete geçirdi. Gaziantep’teki marangozlar için de destek isteyeceklerini söyleyen GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, “Gaziantep’teki marangozların en önemli sorunu ara eleman eksikliğidir” dedi.

DESTEK ARA ELEMAN SORUNUNU DA ÇÖZECEK

Gaziantep’teki marangozların en büyük sıkıntısının ara elaman sorunu olduğunu ve mesleğe verilen 50 bin kişilik istihdam desteği ile sorunun aşılacağını söyleyen Küsbeoğlu, “İstihdam seferberliği kapsamında yurt genelinde 200 bin istihdam kapısı açılacak. SODES ve İŞKUR projeleri ile istihdam olanakları geliştirilmeye çalışılıyor. Belirlenen 200 bin istihdam oranı içine 50 bin mobilyacı ve marangoz da dahil edilerek yok olmak üzere olan bir meslek kurtarılmıştır. Marangozluk en sıkıntılı meslek gurupları arasındaydı. Marangozların sayısı da çok az. Yetişen ara eleman sıkıntısı vardı. Marangoz sayısı az olduğu gibi ara eleman olmadığı için yeni nesil de yetiştirilemiyor” ifadelerine yer verdi.

GAZİANTEP’İN KAYBOLAN MESLEĞİ MARANGOZLUK

Gaziantep’te de kaybolmaya yüz tutan mesleklerin başında marangozluk geldiğini söyleyen Küsbeoğlu, “Marangozluk ve mobilya sektörünün canlandırılması kapsamında önemli bir karar alındı. İstihdam kapılarının aralanması kapsamına marangozların da dahil edilmesi bizleri sevindirdi. Çünkü meslekte önemli oranda fabrikasyonlaşma söz konusuydu. Küçük esnaf olan marangozlar fabrikasyona yenik düşmek durumunda kalmıştı. 50 bin kişinin mobilya ve marangoz mesleği kapsamında istihdam edilecek olması hem marangoz sayısını arttıracaktır hem de ara eleman sorununu çözecektir. Gaziantep’in de marangozluk mesleğinde en önemli sorunu ara eleman sorunuydu. Unutulmaya yüz tutan meslek gurubumuzun canlandırılması bizleri sevindiriyor” dedi.

AHMET ATMACA