Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans şeklinde bir toplantı gerçekleştirerek, Coronavirüse karşı alınan önlemler hususunda bilgi verdi. Gaziantep’in süreçte en önemli ihtiyaç olan maske üretiminde öncü şehir olduğunu söyleyen Şahin, “Cumhurbaşkanlığımız adına dağıtımı yapılacak olan maskelerin organizasyonunu Gaziantep olarak biz yürütüyoruz” dedi.

50 BİN PAKET OLUŞTURDUK VE VATANDAŞIMIZA SUNUYORUZ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak organize edilen ve toplamda 50 bin gıda paketi ile vatandaşa hizmet sunulduğunu dile getiren Şahin, “Şu anda ciddi bir şekilde sosyal yardımı biz her ay 12 bin insana düzenli olarak yapıyorduk. Şimdi Ramazan Ayı’da yapılması gereken gıda paketlerini öne çekerek toplamda 50 bin paket hazırladık. Hayırseverlerden de büyük destek aldık. Çalışamayan, gariban, evine ekmek götüremeyen kimse kalmasın diye büyük bir destek oluşturduk. Telekominikasyonun ne kadar önem arz ettiğini bir kez daha yaşayarak görüyoruz. Akıllı şehirlerin oluşturulmasında önem arz ediyor” açıklamalarına yer verdi.

GAZİANTEP GİKOM İLE HİZMET SUNUYOR

Gaziantep’in akıllı şehirler sıralamasında daha önceden oluşturulmuş bir altyapısı olduğunu söyleyerek vatandaşa sunulan hizmet hakkında bilgi veren Şahin, “Biz GİKOM diye bir sistem oluşturduk ve hiç kimsenin buraya gelmeden belediyecilik hizmeti alabilmesini sağlıyoruz. Kendi çalışanımızın evinden çalışacağı şekilde bir sistem oluşturduk. Bunu telekominikasyon üzerinden bir yazılım gerçekleştirerek yaptık. Yine GİKOM dediğimiz sistemde vatandaşımız bize hangi mecradan ulaşmak istiyorsa hepsi mevcut. Vatandaş bu sistem üzerinden ister whatsap üzerinden ister sosyal medya hesaplarımız üzerinden ister 153 hattımız üzerinden bize ulaşabilecek. Akıllı şehir için çok iyi çalıştık. Bu konuda Bakanlık olarak sizlere de teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞIMIZ ADINA DAĞITIMI YAPILACAK OLAN MASKELER GAZİANTEP’TE ÜRETİLİYOR

Gaziantep olarak Cumhurbaşkanlığı adına dağıtımı yapılacak olan maskelerin organize edildiğini söyleyen Şahin, “Yine ayrıca özel olarak maske de önemli bir sorun alanıydı. Şehirde organizede büyük bir kumaş üretimi var. Cumhurbaşkanımızın himayesinde dağıtılması gereken maskeleri iyi bir şekilde organize etmek gerekiyordu. Onu da başardık. Tüm kumaşlarımız için hem Sağlık Bakanlığımızla hem de Sanayi Bakanlığımızla çalıştık ve kumaşlar hızlı bir şekilde gidiyor. Bu kumaş üzerinde üç kumaş var. Ortadaki kumaş olmazsa bu sadece bir görüntü. Mutlaka ortada geçirgenliği sağlayan, nefes alış verişini düzenleyen o kumaşın olması gerekiyor. Bu özel bir kumaş ve yalnızca Gaziantep’te üretiliyor. Hızlı bir organize olduk ve Cumhurbaşkanımızın dağıtacağı maskenin organizasyonunu da tamamladık” dedi. (AHMET ATMACA)