Daha önce hak sahibi belirleme kurası ile heyecan yaşayan vatandaşlar bu kez de dairelerinin belirlenme heyecanını yaşadılar.

Şahinbey Spor Salonu’nda yapılan törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Daha önceden Mavikent 5. etapta daire sahibi olmaya hak kazanan vatandaşların oturacakları kat ve daire numaralarını AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke ve meclis üyeleri çekti.  Heyecanla kat ve daire numaralarını bekleyen bazı vatandaşlar ise Başkan Mehmet Tahmazoğlu tarafından sahneye davet edilerek kendi kuralarını çektiler.

 

GAZİANTEP ÖRNEK OLUŞTURUYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, daire ve katları belli olan vatandaşlara hayırlı olsun temennisinde bulunarak “2002 yılında AK Partimizin iktidara gelmesiyle birlikte her alanda olduğu gibi kentsel dönüşüm alanında da çok büyük gelişmeler yaşandı. Bu alanda Gaziantep’te büyük örnek oluşturuyor. Bölgede ise Şahinbey Belediyesi bu anlamda yüz akımız olmuştur” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’NİN ÖRNEK GÖSTERDİĞİ İLÇE OLDUK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılan konutların maliyetlerinin belediye bütçesinden finanse edildiğini belirterek,  “Elbette bu dünyada bir ev sahibi olmak kadar mutluluk verici başka bir şey yoktur. Bu heyecana hem ortak olduğumuz için hem de vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Şahinbey zor bir ilçe gerek nüfus bakımından gerekse coğrafi bakımdan ve ayrıca nüfusu hızla artan bir ilçe. Göreve başladığımız da yüzde 80’i çarpık yapılaşmış bir alandan bugün Türkiye’nin örnek gösterdiği modern bir ilçe haline geldik.  Şahinbey’de göreve geldiğimiz günden bu yana yaklaşık 100 bin konut yapıldı. Burada da bir ilki gerçekleştirerek, ilk defa TOKİ aracılığı ile değil herhangi bir banka kredisi olmaksızın belediye bütçesinden finanse ederek vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaya başladık” dedi.

 

EV SAHİBİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, uygun fiyatlarla vatandaşın ev sahibi oluğunu belirterek, “İlk defa serin evlerde Üçyüzevler konutlarını yaptık. Oraya ciddi bir talep olunca, Mavikent 1. 2. 3. 4 ve nihayetinde 5. etabı yaparak sadece Mavikent’te 4 bin 777 adet konut yapımını gerçekleştirdik.  Ev sahibi olma hayalini dahi kuramayan yani ‘Ben nasıl ev alabilirim?’ diye düşünen insanları ev sahibi yaptık. Kira fiyatları verdiğimiz daire fiyatlarının taksitlerinden daha yüksek. Dolayısıyla biz kira öder gibi değil kiradan da daha uygun bir fiyata vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Allah bize güç verdiği sürece, sizlerin duası ve desteği bizlerin üzerimizde olduğu müddetçe ekibimizle birlikte sizlerin hizmetinde olmaya ve konut yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

MAVİKENT DİYE BİR MAHALLE YOKTU

Göreve geldiklerinde Şahinbey ilçesinde Mavikent Mahallesi diye bir mahalle olmadığını ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Bu bölgede taş üstünde taş yoktu. İlk olarak Mavikent konutlarının yapımına başladık ve yanına da Şahinbey Sanayi Sitemizi yaptık. Gazilerimiz ve Şehit ailelerimiz için yapılan 650 konut şu anda bitti sayılır. Onlarda muhtemelen bu ay sonunda taşınacaklar. Ayrıca özel inşaat şirketleri de oraya konut yapmaya başladı. Muhtemelen bu yıl sonu itibariyle 5 bin 500 adet konut Mavikent’te faaliyette olacak. Yani her evde anne, baba ve üç çocuğu hesaplarsak sadece 27 bin 500 kişi Mavikent’te oturuyor olacak. Bu ne anlama geliyor? Mavikent Mahallesi birçok ilçeden de daha büyük bir mahalle olacak. Yani bizim bir mahallemiz birçok ilçeden daha büyük hale geldi. Dolayısıyla bu bölgeye bizim yatırımlarımız devam ediyor. Ben bir kez daha Mavikent 5. Etapta oturacak vatandaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 ALLAH BAŞKANIMIZDAN RAZI OLSUN

Daire belirleme kurasına katılan vatandaşlar ev sahibi olma hayali dahi kuramadıkları dönemde Başkan Mehmet Tahmazoğlu sayesinde ev sahibi olduklarını belirterek, “Yıllardır kiracı olarak, yaşıyorduk. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun sayesinde ev sahibi olduk. Allah kendisinden razı olsun” dediler.