Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin gerek yurt içi gerekse yurt dışında yapmış olduğu turizm fuarları ile şehrin turizm potansiyeli yeniden canlanmaya başladı. Kent üzerindeki olumsuz algının kırılması ile birlikte büyük turizm acentaları yeniden Gaziantep’i listenin baş sıralarına ekledi. Gaziantep’te hızla canlanan turizm atağını değerlendiren Gaziantep Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu, “Nisan ve Mayıs ayında Gaziantep turizmde rekor kıracak” dedi.

GAZİANTEP NİSAN VE MAYIS AYINDA REKOR KIRACAK

Nisan ve Mayıs ayları için Gaziantep’e yapılacak olan turist kafileleri için tur rezervasyonlarının dolmaya başladığını ve bu turizm hareketliliğinin de şehrin yüzünü güldüreceğini belirten Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu, “Özellikle Nisan ve Mayıs ayları için şu anda Gaziantep’te yoğun bir turizm hareketliliği var. Gaziantep’e gelmek isteyen acentalar ilanlarını hızla arttırdı. Aynı zamanda bireysel ve gruplar halinde yapılan geziler için şimdiden rezervasyonlar yapıldı. Şu anda şehrin turizm hareketliliğini çok beğeniyoruz. Bu hareketlilik bu şekilde devam ederse Gaziantep geçmiş yıllarda kaybettiği turizm potansiyelini bu yıl toparlayacak gibi” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TURİZME ÇOK ÖNEM VERİYOR

Gaziantep’te bu yıl turizm potansiyelinden çok umutlu olduklarını ve geçtiğimiz yılların üç dört katı artış olacağını kaydeden Severoğlu, “Bu yıl turizmden çok umutluyuz. Geçtiğimiz yıllara oranla turizmde bu yıl yaklaşık olarak üç ya da dört kart artış olacağı kanaatindeyiz. Turizmde gerçekleşen bu atakta en önemli etken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. Başkanımız turizme çok önem veriyor. Büyükşehir Belediyesi turizm paydaşları ile birlikte projeler gerçekleştiriyorlar. Bu da şehrin turizm potansiyeline yakın bir tarihte yansıyacaktır. Büyükşehir Belediyemiz turizm açısından elinden geleni yapıyor” açıklamalarında bulundu.

GAZİANTEP ZORLU GÜNLERİ ATLATTI

Turizm konusunda Gaziantep’in zorlu günler atlattığını ve zorlu sürecin aşıldığını sözlerine ekleyen Severoğlu şu ifadelerde bulundu, “Turizm açısından Gaziantep oldukça zorlu günler atlattı. Şehir üzerindeki olumsuz algı da özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve diğer siyasetçilerimiz sayesinde kırıldı. Bu hareketliliğin artmasında Suriye’deki olayların hafiflemesi de büyük etken oldu”.

REZERVASYONLAR DOLMAK ÜZERE

Gaziantep’in büyük acentalar tarafından yeniden satış programlarına alınması ile birlikte rezervasyonların şimdiden doluluk göstermeye başladığını aktaran Severoğlu, “Nisan ayında çok ciddi turist kafileleri bekliyoruz. Şu anda bile çoğu acentanın rezervasyonları dolmuş durumda. Bu durum gerek turizm işiyle uğraşan sektörler için gerekse şehrimiz için çok sevindirici bir durum. Acentaların satış programına Gaziantep’i yeniden koymaya başlaması turizmi önemli oranda canlandıracaktır. Satış olunca turist kafileleri de şehrimize gelecektir. Şu anda Gaziantep en büyük turizm acentalarının satış listelerinde baş sıralarda yer alıyor. Çoğu büyük acentalarında şu anda yerler neredeyse ful olarak dolmuş durumda. Önümüzdeki günlerin tarihlerine baktığımızda Gaziantep’e düzenlenecek olan turlar için yerler tamamen dolmuş durumda” diye konuştu.

TURİZM FUARLARI ETKİSİNİ GÖSTERECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in gerek yurt içi gerekse yurt dışı turizm fuarları ile şehrin turizm değerini yükseltmeye çalıştığını açıklayan Severoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in turizme bu kadar önem vermesi ile gerek yurt içi gerekse yurt dışı birçok turizm fuarlarına katılımlar gerçekleştiriliyor. Almanya’da dünyanın en büyük turizm fuarına katılıyoruz. Bu fuarların da etkisini yine önümüzdeki günlerde görmek mümkün olacak. Belediyemiz yurt dışında da şehrimizi çok güzel bir şekilde tanıtmaya devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

GAZİANTEP O ALGIYI KIRDI

Gaziantep üzerindeki olumsuz algının kırılması ile birlikte şehirde turizm açısından önemli gelişmelerin yaşanmaya başladığını belirten Severoğlu, “Gaziantep üzerindeki o olumsuz algı büyük oranda kırıldı. Bizlerde gerek halk olarak gerekse esnaf kesimi olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirirsek turizmde eski canlılığı yeniden yakalarız diye düşünüyorum. İnsanlarımız umutlarını kaybetmesin. Unutmayalım ki Gaziantep turizmin yıldızı olan bir şehirdir. Şehrimiz gayet güvenli bir şehir” dedi. AHMET ATMACA