Bir apartman görevlisinin yüksek gerileme kapıldığını ve ölümün kıyısında yaşadıklarını söyleyen Merveşehir Mahalle Muhtarı Adem Sekibağ, “ Can korkusundan apartmanlarımıza giremiyoruz” dedi.

TEHLİKE İÇİNDE YAŞIYORUZ

Merveşehir Mahallesi’nde toplamda 9 yüksek katlı bina ve bir caminin içerisine yerleştirilen yüksek gerilimli trafoların varlığından ve etrafa saçtığı tehlikeden bahseden Merveşehir Mahalle Muhtarı Adem Sekibağ, “Merveşehir Mahallesi’nde içlerine büyük trafolar yerleştirilen binaların yapım tarihi 1998 yılı. Bu mahalle sakinleri 98 yılından bu yana ölümle burun buruna yaşıyor. Mahallemizde toplamda dokuz tane binanın altında ve bir de camimizin altında yüksek gerilim hattı içeren büyük trafolar yer alıyor. Trafolarda sürekli patlamalar oluyor. İniltiler oluyor. Apartman sakinleri gece bu trafoların sesinden dolayı uyuyamıyor. Binaların içine yerleştirilen yüksek gerilimli trafolar yüzünden her gün apartman sakinlerinin ampulleri patlıyor. Tüm bunları geçtim tıp tarafından kabul edilen bu radyasyonla yıllardır bu vatandaşlar iç içe yaşıyor. Binanın içinde çocuklar oyun oynuyor tehlikenin farkında değiller” ifadelerinde bulundu.

YAĞMURLARLA BİRLİKTE PATLAMAYA BAŞLADI

Yağışların arttığı şu günlerde apartman içindeki trafolarda yine patlamaların yaşandığını söyleyen Sekibağ, “Özellikle kış günlerinde ya da şu günlerde yağışların başlamasıyla birlikte apartman çevresinde biriken sular yine apartmana bir daire gibi yapılmış ve içine yerleştirilmiş olan trafoların içine giriyor. Yağmurlu havadan dolayı sürekli patlamalar yaşanıyor. Artık apartman sakinleri çocuklarını dışarıya çıkmaya korkar oldu” dedi.

KURUMLARA DA GİTTİK SİYASETÇİLERE DE SÖYLEDİK

Yüksek gerilimli trafoların apartmanların içinden çıkarılması için tüm kurumlara ve siyasetçilere gidildiğini ancak yıllardır çözüme kavuşamadıklarını aktaran Sekibağ, “İlgili kurum ve kuruluşlara yıllardır yazılı ve sözlü olarak bildiriyorum ancak bir çözüm alamadık. Milletvekillerine başvurduk, TEDAŞ’a başvurduk. İpe un seriyoruz. Halimizden anlayan yoktur. Muhtarlığa seçileli tam yedi yıl oldu ve yedi yıldır bu binalar içindeki yüksek gerilimli trafoların mücadelesini veriyorum ama bir sonuç alamıyorum” diye konuştu.

APARTMAN GÖREVLİSİ YÜKSEK GERİLİME KAPILDI

2001 yılında mahalledeki yüksek gerilim trafolu apartmanlardan bir tanesinde apartman görevlisinin yüksek gerilime yakalandığını ve ölümün kıyısından döndüğünü dile getiren Sekibağ, “Geçtiğimiz yıllarda mahallemizde bulunan ve içinde yüksek gerilim hattı bulunan Nasrettin Hoca Apartmanımızın görevlisini bu trafolardan sızan elektrik çarptı ve görevli ölümün kıyısından döndü. Burada küçük bir elektrik kaçağından bahsetmiyoruz. Yüksek gerilimli bir akımdan bahsediyoruz. 2001 yılında bu olay başımıza geldi. Sürekli patlamalar yaşanıyor. Tekrar mı başımıza gelsin? Bu akıma kapılan bir çocuk da olabilir. Bunun hesabını kim verebilir? Bu sorunun acilen çözülmesini istiyoruz artık” açıklamalarına yer verdi.

SORUNUN ÇÖZÜM NOKTASI TEDAŞ

Yıllardır devam eden bu tehlikenin çözüm noktasının TEDAŞ’tan geçtiğini ve kurumun bina sakinlerinin sağlık ve güvenliği için risk taşıdığını belirterek belediye ile trafoların uygun alanlara çıkarılması gerektiğini söyleyen Sekibağ, “Bu sorunun ana çözüm noktası TEDAŞ’tan geçiyor. TEDAŞ durumun ciddiyetini belediyeye yazılı olarak bildirecek ve belediye de oradaki trafoların çıkarılması için yer temin edecek. Mahallemizde bu trafoların çıkarılması için müsait bir çok alan var. TEDAŞ’ın fizibilite mühendisleri de birkaç defa gelip kontrol etti ancak herhangi bir çalışma başlatmadı.” ifadelerinde bulundu.

9 APARTMANDA BİN VATANDAŞIN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİÇE SAYILIYOR

Merveşehir Mahallesi’nde 9 apartmanın içerisine yerleştirilmiş olan yüksek gerilimli trafoların bu apartmanlarda yaşayan yaklaşık bin vatandaşın sağlığını ve güvenliğini hiçe saydığını vurgulayan Sekibağ, “9 tane binamızın altında bu trafolardan var. Her binada 50 daire olduğunu düşündüğümüzde yaklaşık her apartmanda 200 kişi yaşıyor. Dokuz apartmanda bu rakam binlerin üzerine çıkıyor. Bu kadar insanın sağlığı ve güvenliği hiçe sayılıyor” dedi. (AHMET ATMACA)