Atay, “Bizler devletimiz ve milletimizin bekası için mücadele ediyoruz” dedi.

Sermet Atay ve diğer aday Ejder Demir, Acaroba Mahallesi’nde Milletvekili adayı Ayşeğül Köroğlu’nun mahalle sakinlerine verdiği iftar davetine katıldı. Diğer aday arkadaşlarıyla birlikte Cumhur ittifakı ve 24 haziran seçimlerine ilişkin sohbet etti, görüşlerini açıkladı.


BİZ DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZİN BEKASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Neden AK Parti ile ittifak içerisinde olduklarını anlatan ve bunun iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen 2. Sıra Adayı Sermet Atay; “Gittiğimiz her yerde soruyorlar neden Cumhur İttifakı? Neden Haziran? Siz neden AK Parti ile birlikte gidiyorsunuz? Bir kere bizim bu sorulara iyi cevap vermemiz lazım. Onun içinde Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu ve partimizin yüklendiği sorumluluğu anlatmamız lazım. Nedir bu? Türkiye için dönüm noktası 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz öncesinde ne yazık ki FETÖ devletin iliklerine kadar sızmıştır. Bu sızmada tek başına başarılı olmamıştır. Mevcut hükümeti ve hükümet üyelerini de kullanmıştır. Genel Başkanımız FETÖ konusunda birçok defa uyarılarda bulunmuştur ama bu uyarılar dikkate alınmamıştır ve kötü bir sonla karşılaşılmıştır’’ dedi.

‘’Hain ve alçak darbe girişimi akşamı uçaklar, helikopterler semalarda uçarken, ABD ve İsrail destekli hainler insanlarımızı öldürdü. İnsanlar panik içerisinde birbirine bakarken, ne oldu diye cevap aranırken bizim Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Balgat’ın ışıklarını açarak Genel Merkezi’mizde oturmuştur’’ diyen Sermet Atay, sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz anladık ki içeride bir ve beraber olmazsak dost gibi gözüken hainler ve bizi parçalayacaklar, biliyorsunuz Afrin’e girildi, sınırımızın hemen yanında bölücü hainler türemeye başladı. İnce nokta Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yürü git arkanda ben varım diyen Bahçeliydi. Bu destekle hükümet kesin karar aldı ve sınırlarımız terörist unsurlardan temizlendi. Bunlar hep MHP sayesinde gerçekleşen başarılı operasyonlardı.’’

‘’Bu yiğit davranış insanlara örnek olmuştur. Cumhur İttifakı’ndan önce nifak ittifakı, açılım süreci, Dolmabahçe süreci vardı. Bunu yine FETÖ’cüler devlet içerisine sızarak yapıyorlardı’’  diyen Sermet Atay, ‘’Bugün onlar neredeler? Onların birçoğu cezaevinde. Teröristle hiçbir zaman pazarlık yapılmaz, masaya oturulmaz.Bu devlet terbiyesi, geleneğini Devlet Bahçeli öğretmiştir. Bu noktaya da Devlet Bahçeli’nin direktifleriyle gelinmiştir. Cumhur İttifakı’nın temel amacı önce vatanım ve milletim sonra partim ve ben. Biz AK Parti’ye yama olmadık. Biz devletimiz ve milletimizin bekası için mücadele ediyoruz. Karşı taraftaki İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayları ne diyor? Terörist Selahattin Demirtaş cezaevinden çıksın politika yapsın diyor. Demirtaş dediğiniz kişi ‘Sizi tükürüğümle boğarız, devleti elinizden alırız’ diyen, milleti devlete karşı ayaklanmaya çağıran, bir zihniyetin başkanı. Teröristin yeri siyaset değil cezaevidir. Terörist önce devlete saygılı olmayı öğrenecek. Biz bunlarla mücadele ediyoruz. Bizim başka seçeneğimiz yoktu. Bizim tek seçeneğimiz devletimizin bekası için AK Parti ile birlikte seçime girmekti” diye konuştu.

Sermet Atay, üzerinde yaşayacak toprağımız olmadan yapılacak bir siyasetin de olamayacağından bahsedip Libya, Irak, Suriye örneklerini verdi. 

MHP milletvekili Adayı ATAY’dan Nizip’e büyük çıkartma…-

Gaziantep Milletvekili Adayı Avukat Sermet Atay ve diğer aday Ejder Demir ile birlikte büyük bir partili grup Nizip’e çıkartma yaptı.

Sermet Atay, Nizip Ticaret ve Sanayi Odası, Nizip Ticaret Borsası, Nizip Ziraat Odası, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve MÜSİAD'ı ziyaret ederek konuşmalar yaptı, hedeflerini anlattı. 

Nizip Ticaret Odasında yaptığı konuşmada, Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt’la 10 yıllık bir siyaset geçmişi olduğundan bahsetti.

MHP olarak Nizip’e büyük önem verdiklerini, Nizip’in insanının milletine ve vatanına bağlı milliyetçi insanlar olduklarına dikkat çeken Sermet ATAY, Nizip’in sorunlarından bahsederken öncelikli olarak Nizip’e gerekli yatırımın yapılmadığından bahsetti.

Suriyeli problemini de es geçmeyen Atay, şöyle devam etti:

‘’Şu anda bir Suriyeli gerçeğiyle karşı karşıyayız. Çarşıya, mahalleye gittiğimizde 10 esnaftan 3-4 tanesi Suriyeli çıkıyor. Bizim esnafımız vergi yükü altında ezilirken Suriyeli çok az bir vergiyle ya da vergisiz kayıt dışı çalışıyor. Bizim işçimiz iş bulamazken onların işçisi kayıt dışı sigortasız çalıştığı için çok rahat iş buluyor ve vatandaşımız işsiz kalıyor. Bizim temennimiz bir an önce Suriye’deki savaşın bitmesi, Suriyeli kardeşlerimizin kendi memleketlerine dönmeleridir.”

Sermet Atay, “Eğer TBMM’de doğup büyüdüğüm Gaziantep’i temsil etme şerefini elde edersem ben aynı ben olarak devam edeceğim, yine sizin kardeşiniz olarak devam edeceğim ve son ana kadar sizler için çalışacağım. Sizlere söz veriyorum” Dedi.