Gaziantep’te 9 bin 170 hektar araziye su temin edecek olan Ballıkaya Barajı’nın kamulaştırma çalışmaları başladı. Su fakiri Gaziantep’in tarım üssü yapılabilmesi için gerçekleştirilen baraj çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Kamulaştırma çalışması başlayan Ballıkaya Barajı ve diğer baraj projelerimiz ile Gaziantep tarım üssü olacak” dedi.

KAMULAŞTIRMA İŞLEMİ BAŞLADI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Gaziantep’teki Ballıkaya Barajı’nın kamulaştırma çalışmalarının başladığını belirten Erdoğan, “Orman ve Su işleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Gaziantep Ballıkaya Barajı’nın kamulaştırma işlemleri başlıyor. Gaziantep’te hem Ballıkaya hem de irili ufaklı gölet ve barajlar var. Bunların tamamı ile ilgili çalışmalar sürüyor. Ballıkaya Barajı’nda olduğu gibi kamulaştırma işlemi gerçekleştirilenler de var çalışması devam edenler de var”dedi.

ÇETİNTEPE’NİN SUYU GAZİANTEP’E AKACAK

İnşaat ve proje çalışmaları devam eden barajlar hakkında bilgi veren Erdoğan, “Çat Boğazı Barajı’nın da proje çalışmaları başladı. Harmancık Barajı’nın çalışmaları ise yaklaşık olarak 6 ay önce başlamıştı. Projeler bitince inşaat ihalelerine geçeceğiz. Çat ve Harmancık Barajları suyu Çetintepe Barajı’ndan alacak. Çetintepe Barajı’nın temelini Gölbaşı’nd üç yıl önce atmıştık. Oradaki sular bu iki barajımıza da aktarılacak. Bunun yanında Doğanpınar Barajı da var. Yapım çalışması da şu anda devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

9 BİN 170 DEKAR ARAZİYE SU VERİLECEK

Kamulaştırma işlemi yapılan Gaziantep Ballıkaya Barajı ile 9 bin 170 dekar araziye su verilebileceğini aktaran Erdoğan, “Ballıkaya Barajı ile 9 bin 170 dekar zirai araziye su temini edilecek. Ardıl Barajı da bitti. Ardıl Barajı ile de 25 bin 730 hektar arazimiz suya kavuşacak” diye konuştu.

GAZİANTEP TARIM ÜSSÜ OLACAK

Gerçekleştirilen baraj projelerinden sonra Gaziantep’in Türkiye’de tarım üssü olacağını söyleyen Erdoğan, “Yapılan barajların su temini ile yansımalar çok güzel olacak. Bu yaz ayında Ardıl Barajı’nın sulamaya geçmesi ile birlikte o bölgede yılda iki üç defa ürün alınabilecek. Ardıl Araban İlçemizi kapsıyor, Çat ve Harmancık Barajları da Yavuzeli ve Araban ilçelerimizi kapsayacak. Tüm bu barajlardan sonra Gaziantep tarım üssü olacak diyebiliriz. Kılavuzlu Barajı da tamamlandığında Nurdağı ve İslahiye ilçelerimizin su ihtiyacı tamamlanmış olacak” dedi.  (AHMET ATMACA)