Milletvekili Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi, 'Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek pahasına canlarını düşünmeden feda etmiş şehitlerin yanında her karış toprağı kahramanca savunan gazilerin değerinin anlaşılması ve onların temsil ettikleri kutsal makamın kavranması açısından 19 Eylül Gaziler Günü ayrı bir önem taşımaktadır.

Bu vatan için kim canını ortaya koymuşsa, kim “gaza niyetiyle” ayağa kalkmışsa, makamların en yücesine, bu milletin gönlüne yer etmiştir ve bundan sonra da öyle kalacaktır. Gazilerimizin varlığı, onların aziz hatırası, bizim şerefimizdir.

Büyük yokluklara, imkânsızlıklara rağmen özveri ve inançla kurulan Türkiye Cumhuriyeti; vatanları uğruna canlarını hiçe sayan başta şehitlerimiz ve gazilerimizin emanetidir. Gazilerimiz halkımızın gönlünde hak ettiği saygı ve minneti dün olduğu gibi yarında görmeye devam edecektir.

Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi minnet ve saygı ile anıyorum. '