AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Denge Gazetesi’ni ziyaret ederek referandum sürecini değerlendirdi. Geçtiğimiz birçok seçimde fark yaratan Gaziantep’in referandum sandığında da Türkiye genelinde ilk beşe gireceğini söyleyen Koçer, “Kararsızların sayısı her geçen gün azalıyor, kafalar netleşiyor. Gaziantep’te referandum hedefi yüzde 65” dedi.

SORU İŞARETLERİ KALKIYOR

Referandum konusunda vatandaşın kafasındaki soru işaretlerinin gün geçtikçe azaldığına ve evet oylarının hızla arttığına değinen Koçer şu ifadelere yer verdi, “Kararsızların sayısı her geçen gün azalıyor. Kafalar netleşiyor. Bizde 18 maddeyi detayları ile anlatmak yerine muhalefetin yalan yanlış açıklamalarını düzeltmekle zaman geçiriyoruz. Muhalefet Başkanı daha dün akşam bakanlar kurulu olmayabilir dedi. 500 tane başkan yardımcısı atanacak diyor. Birinci derece muhalefet partisinin genel başkanı yaptığı açıklamalarla seviyeyi bu kadar da düşürmemesi gerekiyor. Bu durumdan üzüntü duyuyorum. Seçmen bilgi kirliliği içerisinde yavaş yavaş doğruyu bulmaya çalışıyor. Seçmen bunu hak etmiyor aslında. Hiçbir seçimde var olan gerçeklerle ilgili bu kadar yalan konuşulduğunu hatırlamıyorum. Vatandaşlarımız bunu değerlendirecektir. Tabi bu MHP ile AK Parti’nin Türkiye geleceği için verdiği bir ortak karar. Bu teklifi muhalefet beğenir ya da beğenmez. Yaklaşık bir aya yakın komisyon süreci oldu ve bu süreçte CHP hiçbir şekilde bir önerge sunmadı”. 

TÜRKİYE İSTİKRARI TEK PARTİ İLE YAKALIYOR

İstikrarın Türkiye’de daima tek parti ile sağlandığına dikkat çeken Koçer, “Biz halen girdiğimiz seçimden aman koalisyon mu çıkar, riski ile karşı karşıya iken gelişmek için ne yapabilirsiniz. Daha 7 Haziran’da Türkiye koalisyonun ucundan döndü. Uzak tarihe baktığımızda koalisyonlar döneminde Türkiye ya hep geriye gitmiştir ya da hep yerinde saymıştır. Hangi parti olursa olsun hep tek parti olan dönemlerde büyük istikrar sağlanmıştır. Anayasa değişikliği ile sağlanacak en önemli şey Türkiye’nin bundan sonra koalisyon sürecinin kaldırılacak olmasıdır” açıklamalarına yer verdi.

 

KARŞILIKLI DOZ AŞIMI ORTAYA ÇIKIYOR

CHP’nin anayasa değişiklik komisyonunda bulunmadığını söyleyerek yapılan tüm olumlu çalışmaların CHP tarafından yerden yere vurulduğunu dile getiren Koçer, “Ortaya bir teklif konulmuş. Keşke bu teklifi AK Parti ve MHP yerine keşke üç parti birden getirmiş olsaydı. Cumhurbaşkanı defalarca çağrı yaptı gelin birlikte ortak komisyon kuralım diye. Bu komisyon çalıştırılmadı. 18 madde içerisinde CHP’nin onayladığı ve mutabık kaldığı maddeler de var. Çıkıp onları açıklamıyorlar. Bugün siyasette varım yarın olmayabilirim. Türkiye’nin geleceği açısından partiler projelerini raporlarda ortaya koymak zorundalar. Bu iktidarın çok daha iyi çalışmasını sağlar. Ama yapılan en iyi şeyleri bile yerden yere vurduğu zaman karşılıklı doz aşımı ortaya çıkıyor” dedi.

SURİYELİLER ÜLKELERİNE DÖNMEYE BAŞLADI

Suriyeli vatandaşların kendi ülkelerine dönmek için göçlerin başladığını ve Elbab ile birlikte 100 bin Suriyeli vatandaşın gitmesi düşünüldüğünü aktaran Koçer, “Suriyeliler için daha dün akşam Kemal Kılıçdaroğlu çıktı tüm Suriyeliler vatandaş yapılacak dedi. Referandum sürecinde sahaya çıkalı 15 gün oldu her gün bir gün öncenin yalanlarını düzeltmek için uğraşıyorum. Referandum sürecinde yalan söyleyerek vatandaşın kafasını karıştıran muhalefetin yaptığı etik bir siyaset değildir.  Gündemimizde Suriyelilerin vatandaşlık konusu yok. Cerablus alındıktan sonra yaklaşık 40 bin Suriyeli gitti. Elbab ile birlikte ortalama 100 bin kişinin gitmesini bekliyoruz. Süreç tersine döndü. Bir taraftan barış görüşmeleri devam ediyor. Bir yandan sınır güvenliğini sağladık. Bugüne kadar sabrettik bundan sonra çok daha iyi şeyler olacak” ifadelerinde bulundu.

HANGİ KONUDA DİKTATÖRLÜK YAPILMIŞ

Türkiye’de hem Başbakanlık hem Cumhurbaşkanlığı yapmış ve Türkiye’ye büyük değerler katan Recep Tayyip Erdoğan’a diktatör söyleminde bulunulmasının büyük bir yanlış olduğunu vurgulayan Koçer, “Türkiye’de yaklaşık 15 yıldır hem Başbakanlık hem Cumhurbaşkanlığı yapmış bu ülkeye her türlü hizmeti sunmuş bir kişiye diktatör demekte doğru bir söylem değil. Bu denilen kişi 15 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Hangi konuda diktatörlük yapmış. İstihdamda çok hızlı bir atak yaptık. Ay itibari ile çok ciddi bir istihdam artışı sağlandı. Organize Sanayi bölgesi ocak, şubat ayında enerji tüketiminde artış var. Bu iyi bir haberdir. Demek ki çalışan makine sayısı arttı. Demek ki verilen siparişler attı. Bu verileri yan yana getirdiğimizde çok iyi bir döneme gidiş söz konusu. Ekonomik istikrarın en önemli göstergesi siyasi istikrardır. Ülkede siyasi istikrar olmazsa sık sık seçimler, seçim çekişmeleri enerjimizi aşağıya çekiyor. Daha enerjik olmak için artık beş yılda bir seçimlere kilitlenmemiz lazım. Koalisyon riskini yok ederek hızımızı arttırmamız lazım. Bürokrasi azalacak” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP İLK BEŞE GİRECEK

Geçmiş seçim dönemlerinde Gaziantep’in her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldığını ve aynı başarının daha da yükseltilerek Türkiye genelinde Gaziantep’in ilk beşe gireceğini dile getiren Koçer, “Referandum sonuçlarında Gaziantep’in yüzde 65 hedefi var. Üstünü de hedefliyoruz. Gaziantep ilk beşe girecek potansiyele sahip. Büyükşehirlerde iyi bir rakama ulaşacağımızı biliyoruz” açıklamalarına yer verdi.

KÖTÜ KOMŞU EV SAHİBİ YAPAR

Hollanda’da yaşanan durumun evet oylarına katkısı olduğunu ancak partinin hiçbir şekilde evet e katkısı olsun diye bir şey düşünmediğini kaydeden Koçer, “Kötü komşu adamı ev sahibi yaparmış. Bu durumu Hollanda durumunda gördük. Avrupa Birliği içerisinde Türkiye’ye bunu yapmamaları gerekiyordu. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir şekilde bunu hak etmiyor. Hollanda’da yaşayan vatandaşımız bugün birinci sınıf vatandaş pozisyonunda.  Hollanda ekonomisinde çok önemli bir paya sahip vatandaşlarımız var. Avrupa çifte standart uygulamıştır. Avrupa insan haklarını çiğnemiştir. Aslında Avrupa imzaladığı tüm şeyleri imzalamıştır. Bu durumun evet e katkısı oldu. Ama biz bunun evet e katkısı olsun diye bir çaba sarf etmedik. Ama sonuçta bizim vatandaşımız gittiği her yerde bunu söylüyor. Bunu yapan Hollanda’nın hayırcıları da engellemesi gerekirdi diyor. Bugün Avrupa’da terör örgütleri üzerinden hayır kampanyaları yürütülüyor” dedi.

(AHMET ATMACA)