Milletvekili Erdoğan, “24 Haziran seçimlerinin kaybedeni yok. Kazanan demokrasi olmuştur” dedi. 

CUMHUR İTTİFAKI TARİHİ BİR GÜÇ ELDE ETMİŞTİR

Vatandaşın 24 Haziran seçimlerinde istikrardan yana oy kullandığını söyleyerek Gaziantep’i büyük yatırımların beklediğini vurgulayan Erdoğan, “Cumhur İttifakı 343 milletvekili çıkararak tarihi bir güç elde etmiştir. Gaziantep’te AK Parti milletvekili sayısını korumasının yanında Cumhur İttifakı ile milletvekili sayısını 10’a çıkartmıştır.” ifadelerine yer verdi.

24 HAZİRAN DEMOKRASİNİN EN BÜYÜK ADIMI OLDU

24 Haziran seçimleri ile demokrasi adına büyük bir adım atıldığını sözlerine ekleyen Erdoğan, “Sistem olarak baktığımızda parlamentoda güçlü temsil etme imkânı elde edildi. Her partiden meclise milletvekili gidiyor. Demokrasi kapsamında Türkiye’de önemli bir adım atıldı. 5 parti adı altında aslında 8 parti mecliste temsil edilecek. AK Parti’nin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sandıktan çok güçlü çıkması Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir sonuçtur. Vatandaşımız güveni seçti istikrarı seçti. Bize düşen mega projelerimizi tamamlamaktır” diye konuştu.

TÜRK SİYASETİNDE OLGUN BİR DÖNEM YAŞADIK

24 Haziran seçimlerinde Türkiye’de özlenen tablo olan siyasi olgunluğa erişildiğini vurgulayan Erdoğan, “24 Haziran seçimlerinin kaybedeni yoktur. Demokrasi kazanmıştır. 24 Haziran seçimlerinde hemen hemen her partiden meclise milletvekili gönderilmiştir. 24 Haziran seçimleri diğer bir yandan da siyasi olgunluğun doyasıya yaşandığı bir seçim olmuştur. Türkiye’de her seçim sonucunda illaki bir takim spekülasyonlar çıkardı. 24 Haziran seçimlerinde buna izin verilmedi. Her şey saydam bir şekilde gerçekleşti” dedi. (AHMET ATMACA)