Gaziantep’te referandum için önemli bir potansiyel yakalandığını belirten Tayyar, “Şu anda Gaziantep’in evet oranı yüzde 65 hedefimiz ise yüzde 70” dedi.

SEÇMENİN TAVRI NETLEŞİYOR

Gaziantep’te evet oy oranının yüzde 65 seviyelerinde olduğunu ve 16 Nisan’a kadar bu oranın yüzde 70 seviyelerini yükseltilebileceğini belirten Tayyar, “Bizim yaptığımız kamuoyu yoklamalarına göre Gaziantep’te evet oy oranı yüzde 65 civarlarında. Fakat kararsız oylardaki belirsizlik giderek netleşmeye başlayınca evet oyları giderek tırmanmaya başladı. Umuyoruz ki Gaziantep’e yüzde 70 bandını yakalayacağız. Türkiye genelinde de yüzde 60’ın üzerinde bir oy alacağımızı söyleyebiliriz. 16 Nisan’a fazla bir zaman kalmadı. Seçmenin tavrı giderek netleşmeye başladı” ifadelerinde bulundu.

KARARSIZLARIN SAYISI AZALDI

Sahada yapılan çalışmalarla birlikte Gaziantep’te kararsızların sayısının önemli oranda azaldığını aktaran Tayyar, “Meclisin tatile girmesi ile tüm milletvekillerimizle birlikte sahada aktif olarak çalışmaya başladık. Bizimle birlikte tüm teşkilatımız da sahada. Biz bu kez farklı bir sistem de izledik. Meclisin açık olduğu dönemde belediye başkanlarımız sahaya erken indi ve köylerde çalıştılar. Meclis tatile girinceye kadar belediye başkanlarımız köyleri taramış oldu. Biz de çalışmalarımız merkezde yoğunlaştırıyoruz. Nüfusumuzun büyük bir kısmı merkez ilçelerimizde. AK Parti olarak Gaziantep’in her köşesindeyiz. Referandum seçim çalışmaları taşrada çok daha rahat ilerliyor. Merkezde bizim irademiz dışında gelişen hadiselerden dolayı kafası karışık olan vatandaşların sayısı bir hayli fazlaydı. Bunun birçok sebebi var. Örneğin hemen yanı başımızda ateş içinde yanan bir Suriye var. Suriyeli vatandaşlardan dolayı spekülatif tartışmalar ortaya çıkarıldı. Gaziantep Doğu ve Güneydoğu’dan ciddi göç alıyor. Bu sebeple çarpık kentleşme sorunu ortaya çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız sınırları zorlayarak kaçak yapı su kullanılan alanları normal abonelik düzeyine getirdi” dedi.

REFERANDUM BASİTE İNDİRGENEMEYECEK KADAR ÖNEMLİ

Referandumun basite indirgenemeyecek kadar önemli bir süreç olduğunu söyleyen Tayyar, “Avrupa’da yaşananlar gösteriyor ki Türkiye çok ciddi bir çatışmanın ortasında. Referandum da basit ve sıradan bir anayasa değişikliği oylaması değildir. Türkiye’nin geleceği açısından çok büyük bir önem arz ediyor” dedi.

İDDİALARIN TAMAMI YALAN

CHP’nin Gaziantep’te Suriyeliler üzerinden gerçek olmayan iddialarda bulunularak propaganda yapılmaya çalışıldığını vurgulayan Tayyar, “CHP’nin dağıtmış olduğu bir broşürde 18 madde ile ilgili tek bir kelime dahi bulamazsınız. Baktım broşür tamamen Suriyeliler ile ilgili atılan iftiralarla doldurulmuş. Aslında bu çok gayri insanı bir durum. O broşürü hazırlayanlar nefret söylemi suçu işliyorlar. Diğer taraftan broşüre konulanların hiçbiri doğru değil. Suriyelilere ayda bin 219 TL maaş bağlandığı söyleniyor. Böyle bir şey görmedik biz. Sadece kampta kalan 35-40 bin vatandaşa kişi başı aylık 100 lira para ödenmektedir. Kamp dışında kalan 350 bin Suriyeli için herhangi bir ödeme söz konusu değildir. Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün üniversite öğrencilerine yapmış olduğu 425 lira öğrenim desteğinin Suriyelilere iki katı verildiği söyleniyor külliyen yalan. Liseyi bitirip Suriye’de herhangi bir üniversitede kaydı olmayan öğrencilerin Türkiye’de herhangi bir üniversiteye sınavsız olarak girmemektedir. Bu bir yatay geçiş imkanıdır. Yatay geçişle gelmiş Suriyeli öğrencileri sınavsız gelmiş gibi gösteriyorlar. Bu da tamamen yalan bir durum.

ŞARTLARI İYİLEŞTİREN ZATEN BİZİM HÜKÜMETİMİZ

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile emeklilerin, asgari ücretlilerin ücretlerinin düşürüleceği yönünde yalan bilgiler servis edildiğini aktararak ‘Emeklinin ve asgari ücretlinin şartlarını iyileştiren zaten bu hükümet neden düşürelim ki’ ifadelerine yer veren Tayyar “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde kararname yetkisi ile Türkiye’de muhtarlıkların kapatılacağı, sonra bakkalların, kapatılacağı, emekli ücretlerinin ve asgari ücretin yarı yarıya düşürüleceği gibi yalanlar üzerinden yürütülen bir kampanya var. Emeklilerin şartlarını iyileştiren, asgari ücretlinin maaşlarını arttıran zaten bu hükümet. Neden böyle bir şey yapılsın. Bu konularda Cumhurbaşkanı’nın kararname çıkarması mümkün değildir” dedi.

HAÇLI ZİHNİYETİ İLE HİLALİN MÜCADELESİ

Referandum sürecini Avrupa’daki haçlı zihniyeti ile hilal mücadelesi olarak değerlendiren Tayyar, “Türkiye’nin etrafında kuşatma oluşturan büyük bir haçlı zihniyeti var. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu mücadele haçlı zihniyeti ile hilalin mücadelesidir. Kendi içimizde ise Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu iyi okuyamayan, geleceğe dair hiçbir planı olmayan bir muhalefetin ideolojik bir sebeple yürüttüğü bir kampanya var. Aslında bu modele en fazla destek vermesi gereken partinin CHP olması gerek. CHP duruma sadece ideolojik olarak bakıyor” diye konuştu.

CHP MİNDER DIŞINDA GÜREŞİYOR

CHP’nin aktif olarak sahaya çıkamadığını ve perde arkasından hayır kampanyaları ile insanların zihinlerinin bulandırılmaya çalışıldığını ileri süren Tayyar, “Sahada CHP yoktur. CHP bu kez farklı bir kampanya yürütüyor. Çünkü toplumun CHP alerjisini iyi bildikleri için perde gerisinden kampanya yürütüyorlar. 18 maddelik anayasa değişikliğine dair söyleyecekleri herhangi bir şey olmadığı için de yalanlar üzerinden kampanya yürütülüyor. Toplumun zihnini bulandırarak minder dışında güreşerek ürettikleri kargaşa ortamından hayır devşirmeye çalışıyorlar. Yalan üretmekte çok mahirler. Biz onu beceremiyoruz” açıklamalarında bulundu.

(AHMET ATMACA)