Gaziantep’te AK Parti’nin 8, MHP’nin 2, CHP’nin 2, İYİ Parti’nin 1, HDP’nin 1 milletvekili çıkardığı seçimlerde dikkat çekilen ortak yön ise demokraside yaşanan olgunluk oldu. Milletvekilleri sandıkta halkın verdiği mesajları değerlendirerek öz eleştirilerini de gazetemize değerlendirdiler. Milletvekillerinin seçim değerlendirmesine yönelik çarpıcı açıklamaları haberimizin devamında yer alıyor.

KOÇER: 24 HAZİRAN DEMOKRASİNİN OLGUNLUK DÖNEMİDİR

Sandıktan çıkan en önemli sonucun seçimlerdeki olgunluk olduğunu vurgulayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Milletimiz güçlü Türkiye talebini çok iyi değerlendirdi.  Ülkemizin gücünü bölmek istemiyoruz mesajı çıktı sandıktan. Demokrasimiz çok güçlendi bu seçimlerle. 24 Haziran seçimlerini demokrasinin zaferi olarak görüyorum. AK Parti de sahadan büyük dersler çıkaracak. AK Parti sahadan iyi ders çıkardığı için sandıktan başarıyla çıkıyoruz. Ülkemiz için şehrimiz için daha iyisini yapmak için çalışacağız. Her zaman AK Parti’nin yapım ekibi olduğunu belirttik. Yeni dönem için çok güçlü projelerimiz ve çalışmalarımız olacak. 24 Haziran’da demokrasi olgunluk dönemi yaşamıştır. Çok daha olgun bir seçim dönemi geçirdik. Bundan sonraki seçimler çok daha olgun olacaktır diye inanıyorum. Algı oluşturmaya ve korku yaratmaya gerek yok. Türkiye’de sistem çok net ve açık. Demokratik olgunluk benim için en önemli kazançtır. 24 Haziran tarihi bir sonuçtur. 27. Döneme yeniden seçilmiş olmaktan ve Gaziantep’i temsil etmekten onur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN: TÜRKİYE DEMOKRASİSİNDE BÜYÜK BİR ADIM ATILDI

24 Haziran seçimleri ile Türkiye’de demokrasi anlamında ilklerin yaşandığına dikkat çeken AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “24 Haziran Genel Seçimleri ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin başkanı olmuştur. Ülkemizin kalkınması ve büyümesi açısından büyük bir kazanç. Cumhur İttifakı 343 milletvekili çıkararak tarihi bir güç elde etmiştir. Önemli olan parlamentonun iyi işlemesiydi. Gaziantep’te AK Parti milletvekili sayısını korumasının yanında Cumhur İttifakı ile milletvekili sayısını 10’a çıkartmıştır. Millet İttifakı dört HDP de bir milletvekili çıkarttı Gaziantep’te. Sistem olarak baktığımızda parlamentoda güçlü temsil etme imkânı elde edildi. Her partiden meclise milletvekili gidiyor. Demokrasi kapsamında Türkiye’de önemli bir adım atıldı. 5 parti adı altında aslında 8 parti mecliste temsil edilecek. AK Parti’nin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sandıktan çok güçlü çıkması Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir sonuçtur. Vatandaşımız güveni seçti istikrarı seçti. Bize düşen mega projelerimizi tamamlatmak. AK Parti de sandıktan kendine göre bir mesaj çıkarmıştır. Önümüzdeki günlerde bu sonuçlar değerlendirilip masaya oturacağız ve mesajları değerlendireceğiz” diye konuştu.

KİRAZOĞLU: 24 HAZİRAN TÜRKİYE TARİHİ İÇİN DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLDU

24 Haziran seçimlerinin tam bir demokrasi şöleni olduğunu belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu , “Milletimiz başkanını seçti. Artık durmak yok yola devam diyeceğiz. Gaziantep’te yüzde 65 e varan bir oranla destek aldık. Meclisimizde 8 milletvekili ile yola devam edeceğiz. 24 Haziran seçimleri demokrasi şöleni oldu. Vatandaşımız sandığa büyük bir teveccüh gösterdi. Kavgasız ve olaysız bir seçim oldu. Huzurlu bir ortamda demokrasi şöleni yaşadık. Türkiye demokrasisinin ne denli olgunluk gösterdiğini de görüyoruz. Artık önümüze bakacağız. Milletimiz için hizmet üretmenin sorumluluğunu üstleniyoruz” açıklamalarında bulundu. 

YÜKSEL: SANDIKTAN İSTİKRAR ÇIKTI

24 Haziran seçimlerinden istikrar çıktığını söyleyerek Türkiye’yi güçlü yarınların beklediğini vurgulayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, “Milletimiz kendi iradesini ortaya koymuştur. Milletimizin vermiş olduğu karardan dolayı çok mutluyuz. Hem AK Parti olarak hizmete devam edeceğiz. Gaziantep’e ve tüm Türkiye’ye minnet borçluyuz. AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a büyük destek verildi. Benim için çok büyük bir gurur oldu rahmetli babamın izinden mecliste yer almak. Gazişehre hizmet etme imkanımız doğdu. Artık mecliste daha güçlü bir Gaziantep için çalışacağız. Gazi şehrimizi çok güzel yatırımlar ve çok güzel günler bekliyor” dedi.

UZER: TÜRKİYE’DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda tamamlanmasının büyük bir başarı olduğuna değinen AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, “Milletin takdirine saygımız sonsuzdur. Çıkan sonuçların ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda Recep Tayyip Erdoğan’ın üstünlüğü ile sonuçlanması bizleri çok mutlu etti. Türkiye’de yeni bir dönem başlıyor. Türkiye’de çok iyi şeyler olacağına inanıyorum. 24 Haziran seçimleri de bunların ilki oldu. Çok şeffaf bir seçim dönemi yaşadık. Çok temiz ve düzenli bir seçim oldu. Türkiye seçimlerde çok büyük bir olgunluk gösterdi” diye konuştu.

ATAY: ARZUMUZ SANDIKTAN DAHA GÜÇLÜ ÇIKMAKTI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin sandıktan istediği hedefe ulaşamadığını ve asıl hedeflerinin Gaziantep’ten dört milletvekili çıkarmak olduğunu belirten MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, “Sahada Milliyetçi Hareket Partisi çok fazla çalıştı. Sandıktan daha güçlü bir vekil sayısı ile çıkma arzumuz vardı. Halkımız Gaziantep için MHP’den iki milletvekilini uygun gördü. Halkımız muhalefete gerekli dersi bizlere de gerekli desteği vermiştir. Ankara’da Gaziantep’i temsil etmekten dolayı onur duyacağım. Çok saydam bir şehir yaşadık. İlk defa ittifak seçimi gerçekleşti. Arada çok büyük farklar olduğu için bu seçimlerde itirazlar da duymadık. Çünkü seçim açık ve saydam bir şekilde gerçekleşmiştir. Bizim hedefimiz sandıktan Gaziantep’te dört milletvekili çıkartmaktı” ifadelerinde bulundu.

YILMAZKAYA: ÖNCELİĞİMİZ GAZİANTEP OLACAK

Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim yansımalarında tespitlerini değerlendiren Gaziantep CHP birinci sıra milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Cumhuriyet Halk Partisi aslında tüm parti kesimlerinden oy alabilecek bir konumdaydı. Ancak sonuçlar gösteriyor ki pek de umulduğu gibi şeyler olmadı. Cumhuriyet Halk Partisi 2 değil 3 ya da 4 milletvekili çıkarabilecek potansiyele sahip bir partidir. Ama ne yazık ki CHP’nin oyları bu seçimlerde İYİ Parti ve HDP’ye kaymıştır. CHP’den birinci sıra milletvekili adayı olmama rağmen her türlü zorluğa göğüs gerdim ve her manada sahada yoğun olarak çalıştım. Şimdi kırgınlıkların kızgınlıkların kaybedilen oyların tekrardan toparlanması için muhasebe dönemi başlayacaktır. Ne olursa olsun önceliğimiz Gaziantep’e hizmet etmek olacak” ifadelerine yer verdi.

KAPLAN: SANDIĞA SAYGIMIZ SONSUZ

CHP’nin sandıktan tam olarak istediği milletvekili sayısına ulaşamadığını söyleyen CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, “Sandıktan çıkana her zaman saygımız sonsuzdur. Halkımız CHP’den Gaziantep için 2 milletvekili uygun gördü. Sandıktan daha yüksek milletvekili bekliyorduk ancak demek ki kendimizi yeterince ifade edememişiz diye düşünüyorum. Halkın takdiridir bu. Amaç sadece muhalefet olmak değil. Önemli olan Gaziantep için bir şeyler yapabilmektir. Yeri gelir muhalefet olarak eleştiririz yeri gelir şehrimiz için ülkemiz için destek çıkarız. CHP olarak sandıktan çıkan mesajı derleyip nerde yanlış yaptık eksik yönümüz nedir diye genel bir değerlendirme yapacağız” dedi. AHMET ATMACA