KDV indirimleri ve hükümetin çalışanlara prim desteği mobilyacılık sektöründe önemli bir atılım yaptı. Hükümetin kararı ile 300 kişilik bir istihdam yaptıklarını söyleyen Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu, “Sektörümüzün önü açık. Önemli bir atak yaptık. KDV indirimlerinin süresinin devam etmesi gerekiyor” dedi.
KDV İNDİRİMLERİ SEKTÖRE CAN VERDİ
KDV indirimlerinin mobilya sektöründe önemli canlanmalar getirdiğini söyleyerek yurt genelinde yüzde 40 olan canlılığın Gaziantep’te de yüzde 30’lar seviyesinde arttığını aktaran Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu, “Gaziantep’te mobilyacı esnafları hükümetin almış olduğu KDV indiriminden sonra rahat bir nefes aldı. Mobilyacıların bu zamana kadar istediği ama bir türlü olmayan KDV indirimi bu yıl getirildi ve esnafın satışları da canlandı. KDV indiriminin süresinin daha da uzatılması gerekiyor. Ürün alan vatandaş da fiyatlardan dolayı yansıdı. En büyük yansımalar haliyle büyük mobilya şirketlerinde kendini gösterdi. Ama bunun yanında Gaziantep’te orta çaplı esnafımız da çok büyük kazanımlar sağladı diyebiliriz” açıklamalarına yer verdi.
300 KİŞİ İSTİHDAM ETTİK
Çalışanların primlerinin devlet tarafından ödenmesinin istihdamı arttırdığını söyleyen Kutlu, “Her sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de en önemli destek yanımızda çalışacak olan kişilerin sigorta primlerinin devlet tarafından ödeniyor olmasıdır. Bu destek istihdama çok önemli yansımalar yaptı. Yalnızca Gaziantep’te primleri devletin ödemesi dolayısı ile bu yıl fazladan 300’ün üzerinde işçi alımı yapıldı. Tüm bu işçi alımlarına rağmen kalifiye eleman sorunumuz yine devam etmektedir” açıklamalarına yer verdi.
BEKLENTİMİZ DÜĞÜN SEZONU
Mobilyacıların umutlarının Ramazan Ayı sonrasında yapılacak olan düğünlere bağlı olduğunu söyleyerek beklentilerini açıklayan Kutlu, “Mobilyacıların şu anda en büyük umudu Ramazan Ayı’nın bitmesi ile açılacak olan düğün sezonu. Ramazan dolayısı mobilyacı esnafları üretim aşamasında da satış aşamasında da duraksama yaşıyor. Şu ana kadar esnafımıza gelen taleplere bakacak olarsak kimse mobilya indirimini kaçırmak istemeyecek” diye konuştu. AHMET ATMACA