Muhtarlar online sistem üzerinden mahallelerin istek ve taleplerini evrak ve zaman kaybı olmadan daha hızlı bir şekilde kurumlara ulaştırabilecek. Online sistem sayesinde iş yükleri hafifleyen muhtarlar yeni sistemi Gaziantep Denge Gazetesi’ne değerlendirdi.

TİTİZ: HER YENİLİKTE BİR GÜZELLİK VARDIR

Muhtarların tüm mahallelerin istek ve taleplerini online sistem üzerinden zaman kaybetmeden kurumlara ulaştırıldığını ve işlerin eskiye oranla çok daha hafiflediğini açıklayan Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı ve Savcılı Mahalle Muhtarı Ökkeş Titiz, “Muhtarlar Bilgi Sistemi kesinlikle alkışlanacak bir çalışmadır. Muhtarlar artık tüm taleplerini online sistem üzerinden kurumlara bildirebilecek. Özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarlar konusunda çok hassas olduğunu biliyoruz. Sistem sayesinde artık bilgi ve taleplerimiz daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Eski usul dilekçe sistemi de böylelikle kalkış olacak hem evrak masrafı olmayacak hem de işler hızlanacak. Muhtarlar bu sistemden dolayı çok memnun kaldı. Eskiden dilekçe verirdik, evrak verirdik gülerce o dilekçe ve evrakın takibini yapardık. Zaman kaybı olurdu. Her yenilikte bir güzellik vardır. Belediyeler ile şu anda her konuda irtibatlı olacağız” dedi.

BİNER: MUHTARLAR ARTIK DAHA GÜÇLÜ

Muhtarların bilişim sistemleri ile daha da güçlendirildiğini açıklayan Sarıgüllük Mahalle MuhtarıSait Biner , “Muhtarların “Muhtar Bilgi Sistemi” ile güçlendirilmesi hem bizler için hem de vatandaş için atılmış önemli bir adımdır. Artık muhtarlar evrak peşinde koşturmaktan yorgun düşüyordu. Zaman kaybediyorduk ve her yere muhtar olduğumuz için evrak ulaştırmak gibi bir zorunluluğumuz vardı. böylelikle evrak kaybımız da zaman kaybımız da olmayacak. İç İşleri Bakanlığı bu uygulama için düğmeye bastı. Sevindirici bir teknolojik gelişme. Muhtarlar da teknolojiyi yakından takip etmeli. Mahalleyi ilgilendiren bir durum söz konusu olduğunda evrak peşinde değil bilgisayar başında anında sorun çözülmeli” ifadelerine yer verdi.

ÇETECİ: TEKNOLOJİ İŞLERİ HIZLANDIRDI

Muhtarlık bilişim sistemi ile her muhtarın teknolojiye kavuştuğunu ve işlerini daha hızlı tamamlayabilme olanağına kavuştuğunu aktaran Karagöz Mahalle Muhtarı Mehmet Çeteci, “Çok güzel bir sistem. Muhtarlar ve vatandaşlar için çok yararlı bir sistem. Resmi kurumların peşinden koşuşturmayacak artım muhtarlar. Mahalleyi ilgilendiren bilgi ve talepler anında resmi kurumlara gönderilebilecek ve anında da cevap alabileceğiz. Bu sisteme geçmemizde vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

TAŞDOĞAN: VATANDAŞIN İŞİ HIZLANDI

Muhtar bilişim sistemi ile muhtarların işlerinin hızlandığını ve mahallelerin taleplerinin daha hızlı bir şekilde kurumlara ulaştırıldığını kaydeden 23 Nisan Mahalle Muhtarı Cuma Taşdoğan, “Muhtar bilişim sistemini şu anda kullanıyoruz. Çok verimli bir uygulama. Bu sistem sayesinde işlerimiz çok hızlandı. Eskiden her bir kurum için tek tek evrak oluşturup o evrakı da kurumlara ulaştırıyorduk. Bu da zaman alıyordu. Kurumun tekrardan bize dönüşü de uzun zaman alıyordu. Şu anda her muhtar bu sistemi kullanıyor. Mahallenin istek ve talepleri böylelikle çok daha hızlı bir şekilde çözüme ulaşıyor” ifadelerine yer verdi. AHMET ATMACA