Hayriye Osman Külekçi İlkokulu ‘Mutlu Okul Mutlu Çocuk’ Projesi ile Gaziantep’te Erasmus+ KA229 olarak kabul gören tek ilkokul olma başarısı elde etti. Dört aşamalı olarak farklı ülkelerde gerçekleşecek olan proje ile çocukların okulu sevmelerinin ve okula mutlu gelmelerinin hedeflendiğini söyleyen Hayriye Osman Külekçi İlkokul Müdürü Yusuf Sökmen, “Proje hedefimiz öğrencilerimize okulu sevdirerek mutlu okul mutlu çocuklar oluşturmaktır” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ OKULU SEVEREK GELECEKLER

Projenin amacının dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların ortak problemlerinden doğduğunu dile getirerek öğrencilerin okulu sevmelerinin ve okula daha mutlu gelmelerinin hedeflendiğini açıklayan Sökmen, “Projemizin ortaya çıkış amacı; dezavantajlı bölgede yaşayan çocukların ortak problemlerinden doğmuştur. Öğrencilerin okula severek gelmeleri, okulda keyifli vakit geçirmeleri, kültürlerini işlemeleri projemizin temel hedefidir. Projemiz 4 yıllık süreç sonunda ortaya çıkmıştır. Ekip olarak zaman fark etmeksizin çalışarak okulumuzu ve şehrimizi uluslararası platformda temsil etmek için çalıştık. Bu sürecin sonunda projemiz Gaziantep ilinde Erasmus+ KA229 olarak kabul gören tek ilkokuldur” ifadelerine yer verdi.

PROJEMİZ DÖRT AŞAMALI OLARAK VE FARKLI ÜLKELERDE GERÇEKLEŞECEK

Dört aşamada ve farklı ülkelerde gerçekleşecek olan Erasmus+ KA229 projesinin detaylarından bahseden Sökmen, “Projemiz 26 bin 680 Avro hibe ile kabul görmüştür. 2 yıllık bu süreçte Romanya, Bulgaristan, İtalya ve İspanya olmak üzere 4 hareketlilik gerçekleşecektir. Her hareketliliğe 3 öğretmen ve 6 öğrenci katılacaktır. Öğrencilerimiz ilk hareketlilik olarak Kasım ayında; Romanya’da: D-dikiş nakış, ahşap oymacılığı gibi atölyelerde yaratıcı ve geri dönüşüm çalışmaları yapacaktır. Çocukların becerileri gelişecek ve üretmeyi öğrenecekler. İngilizce konuşarak dil becerileri gelişecektir. İkinci hareketlilik  Bulgaristan’da  Mayıs 2020 de gerçekleşecektir. Bulgaristan’da çocuklar drama öğrenme ve öğretme faaliyetlerinde bulunacaklar. Düşünme, konuşma, dinleme ve anlama becerilerini geliştirecekler. Kendilerini daha rahat ifade edebilecekler, sosyal kaynaşıp okulda daha mutlu hissedecekler. Hem de kültürler arası etkileşim olacak. Üçüncü hareketlilik Kasım 2020 de İtalya’da gerçekleşecektir. İtalya’da farklı ülkelerin yöresel müzik ve danslarını öğrenmek öğrencilerimizi okullarında daha da mutlu edecektir. Öğrencilerin enerjileri ve motivasyonları artacaktır. Daha sonra öğrendiklerini kendi okullarında sergileyecekler. Her ülke kendi yöresel danslarını ve müziklerini tanıtacaklardır. Dördüncü hareketlilik Nisan 2021 de İspanya’ da gerçekleşecektir. İspanya’da Web2 atölye çalışması değerlendirmeleri yapılacaktır. Katılımcılar okullarında öğrenci ve velilere Web2 bilgilendirme seminerleri düzenleyecekler. Derslerde, İngilizce dil gelişimde, poster logo hazırlamada Web2 araçları kullanılacaktır” ifadelerinde bulundu.

ÖĞRENCİLERİMİZ PROJEMİZLE OLUMLU KİŞİLİK BECERİLERİ KAZANACAK

Projenin temelinde çocukların olumlu kişilik becerileri kazandırmak olduğuna dikkat çekerek kültür etkileşimlerine dikkat çeken Sökmen, “Bu proje sayesinde çocukların olumlu kişilik becerileri gelişecek, özgüvenleri artacak, kendini tanıma ve kişisel becerileri artacak, okul erken terki önlenecek. Projemizde kültür çok önemli bir olgudur. Her ülke birbirinin müziği, dansını, oyunlarını , dillerini yakından tanıma ve öğrenme fırsatı bulacaktır” diye konuştu.

PROJEMİZİN ASIL MİMARLARI  ÖĞRETMENLERİMİZ

Bu projede yoğun emek harcayarak mesai kavramı gözetmeksizin projeye odaklanan ve okulumuzun bu başarıyı elde etmesini sağlayan öğretmen arkadaşlarımızdan İngilizce Öğretmeni İlkay Karaköçek, Sınıf Öğretmeni Turgay Biçer, Sınıf Öğretmeni Soner Gındırga ve yine Sınıf Öğretmeni Tuğba Gındırga hocalarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Projemizin asıl mimarları öğretmen arkadaşlarımızdır. Yeni projelerde okulumuzun başarısını daha yukarılara taşımak için çalışıyoruz” dedi. (AHMET ATMACA)