Ekonominin kalbi olan Gaziantep’te dolar bazlı yükselmelere bağlı olarak sanayide yaşanan üretim düşüşü nakliyatçı esnaflarına da yansıdı. Üretimin düşmesi ile sefere çıkamayan nakliyatçı esnaflarına diğer bir darbe de terör olayları ve İstanbul merkezli dolandırıcı çetelerinden geldi. Terörün etkisi ile nakliyatçıların işe çıkamadığını ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyleyen Gaziantep Otobüs Kamyon ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Cengiz Polat, “Dolar, dolandırıcı ve terör olayları üst üste geldi, mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz” dedi.

TERÖR İŞLERİ ETKİLEDİ 

İstanbul ve Kayseri’de yaşanan terör olaylarının ardından sevkiyat için kendilerini güvende hissetmediklerini ve terörün esnafın işini de vurduğunu belirten Başkan Polat, “Yaşanan terör olaylarının ardından nakliyatçı esnaflarının işinde inanılmaz derecede bir düşüş yaşandı. Zaten ortamda bir gerginlik vardı. İstanbul ve Kayseri patlamalarının ardından da bu gerginlik ortamı iyiden iyiye tırmandı ve bu gerginlik nakliyatçılara da yansıdı. Şu günlerde büyük yatırımcılar fabrika sahipleri önemli sayılacak yatırımlar yapmadığı için bizler de onları taşıyamıyoruz. Yaşanan terör olayları ekonomik zincirin büyük bir halkasını kırdı” dedi.

NAKLİYE İŞLERİ SEKTEYE UĞRADI

Dolarda yaşanan hızlı yükselmenin ardından sanayicilerin de seri üretimde yavaşlamaya gitmesi ile nakliye işlerinin durma noktasına geldiğini söyleyen Başkan Polat,”Dolarda yaşanan aşırı yükselme yatırımcının fabrika sahiplerinin iş yapmasını engelledi. Çünkü ham madde dolar ile geliyor ve piyasaya TL ile sürülüyor. Şu günlerde yatırımcılar zarar etme korkusu ile fazla üretim yapamıyor. Sanayicilerimiz de bugün sadece günü kurtarmak için üretim yapmak zorunda kaldı” ifadelerinde bulundu.

NAKLİYATÇI ESNAFIDA ZARARA UĞRADI

Terör ve Dolardan sonra nakliyatçıları dolandırıcıların da büyük zarara uğrattığını sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Nakliyatçı esnafları bu kadar zorlu günler geçirmesine rağmen bir darbe de dolandırıcılardan geldi. Bugün odamıza bağlı onlarca nakliyatçı esnafım dolandırıldı. İstanbul’a ürün siparişi veriliyor yükleniyor gidiliyor para hesaplarınıza yatırılacak deniliyor ama para gelmiyor. Çok sayıda esnafım bugün binlerce lira zarara girdi. Bu dolandırıcıların ortaya çıkmasını ve haklarımızın verilmesini istiyoruz. Bir esnafımın şu anda 200 bin lira dolandırıldı. Şu anda odamızın bin 300 üyesi var hepimizin de ortak sorunu olan dolandırıcılar için çözüm istiyoruz” dedi.