Kirlenen Nizip Çayı’nın temizlenmesi ve OSB’nin ileri teknoloji atık su arıtma tesislerine geçmesi konularının gündeme alındığı toplantıda Gaziantep için önemli kararlar alındı. Alınan kararları AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan gazetemize değerlendirdi.

NİZİP ÇAYI VE HANCAĞIZ İÇİN GÖREV PAYLAŞIMI YAPILDI

Nizip Çayı’nın temizlenmesi ve OSB atık su arıtma tesislerinin güçlendirilmesi için gerçekleştirilen toplantıya geniş katılımlı sağlanarak ilgili kurum, kuruluş ve bakanlıklara görev paylaşımı sağlandığını belirten Erdoğan, “Nizip Çayı ve Hancağız bu şehir için çok önemli bir alan. Özellikle Nizip Çayı’nın yoğun kirlenmesi hususunda acil önlem alınması gereken bir konuydu. Bu kapsamda çalışmalara start verdik. Nizip Çayı ve Hancağız için atılacak adım için bir toplantı yaptık ve bu toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tarım Orman ve Sanayi Bakanlığı yetkilileri, Gaziantep OSB Başkanlığı ve biz milletvekilleri olarak geniş bir katılım sağladık. Katılım sağlayan tüm kesimlerin de ortak noktası Nizip Çayı’nın kirliliğinin önüne geçmek oldu. Bu hususta tüm kurum ve kuruluşlar kendi alanlarında Nizip Çayı’nın temizliği için destek verecek” dedi.

KİRLENEN NİZİP ÇAYINDAN 20’NİN ÜZERİNDE KÖY OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Nizip Çayının temizlenmesi hususunda alınan kararda çaydan 20’nin üzerinde köyün etkileniyor olmasını gerekçe gösteren Erdoğan, “Nizip Çayı’nın temizlenmesi kararının alınmasına ana etkenlerden birisi de bu sudan 20’nin üzerinde köyün etkilenmesi oldu. İyileştirme ile ilgili ne adımlar atılabilir bu konuda tüm tarafların da desteğini alarak gerekli çalışmalar için start verdik. Çayın kirlenme sebebi doğal olarak aldığı tüm akıntılarla kirlenen bir çay” açıklamalarına yer verdi.

NİZİP ÇAYI ÜZERİNDE YER ALAN ATIK SU ARITMA TESİSLERİ GÜÇLENDİRİLECEK

Nizip Çayı üzerinde yer alan atık su arıtma sistemlerinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini ve hususta çalışmalara başlanılacağını belirten Erdoğan, “Arıtma tesisleri var ancak bu arıtma tesislerinin güçlendirilmesi ve daha sağlıklı suyun oluşabilmesi için çalışacağız. Bu alandaki yapılacak çalışmaları Organize Sanayi Bölgemiz, Nizip Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve konuyla ilgili tüm bürokrasi görev bölümü yaparak çalışmaları yürütecekler. Nizip Çayı bu şehir için çok önemli bir zenginlik” ifadelerinde bulundu. (AHMET ATMACA)