Üç torun ve bir babaanne, uzanan yardım eli ile artık sıcak bir yuvaya kavuşacak ve üç minik yürek de eğitimlerine devam edebilecek.

Savaştan kaçarak Gaziantep’e gelen üç çocuk ve bir babaannenin yoğun kış şartlarındaki dramını gazetemiz gündeme getirmişti. Yaşanan yokluğa çare olmak için harekete geçen AFAD Müdürlüğü yetkilileri torunların ve babaannenin daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacak. Uzanan yardım eli ile üç torundan Muhammet Ahmet Hüseyin (8), Ayşe Ahmet Hüseyin (5) ve Meryem Ahmet Hüseyin (6) eğitim hayatına başlayacak. Babaanne Meryem Salih ise torunlarının okula gitmesi ve uzanan yardım eli için teşekkür etti.

AFAD YARDIM ELİNİ UZATTI

Gaziantep AFAD Müdürlüğü Suriye’den kaçarak Gaziantep’e sığınan anne ve babasız üç çocuk için harekete geçti. AFAD yetkilileri mağdur Suriyeli ailenin yaşam alanını yerinde inceledi ve yardım elini uzattı.  Tüm yardımların seferber edileceğini belirten yetkililer ailenin kış şartlarında daha sıcak bir yuvaya kavuşması için kolları sıvadı. Suriyeli babaanne ve üç torun yapılacak yardım dolayısı için yetkililere teşekkür etti.

TEPE EĞİTİM İÇİN SAHİP ÇIKTI

Yaşanan mağduriyetten haberdar olan Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, çocukların eğitim hayatlarına devam etmesi için harekete geçti. Üç torun için bulundukları Fidanlık Mahallesi’nde okul kaydını gerçekleştiren Tepe, çocukların okul ihtiyaçlarını da karşılayarak eğitim hayatlarına devam etmelerini sağladı.

KEKLİK SICAK BİR YUVA İÇİN YAKACAK YARDIMI YAPTI

Yoğun kış şartlarında atıl bir evde çevreden buldukları yakacaklar ile ısınan Suriyeli babaanne ve üç torun için Gaziantep Muhrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik yardım kampanyası düzenleyerek ailenin ısınma giderlerini karşıladı. Esnaf olarak bu tür konularda duyarlı olduklarını söyleyen Keklik, ailenin ihtiyaçlarının giderilmesi için duyarlılık çağrısında bulundu.

MUHTAR BİLİCİ: ÇARESİZLİĞE SESSİZ KALINMADI”

Mahallesinde çaresiz bir şekilde yardım eli bekleyen aile için uzatılan yardım ellerine teşekkür eden Fidanlık Mahalle Muhtarı İbrahim Bilici, “Mahallemizde Suriyeli bir babaanne ve üç torununun yardımına koşan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız anne ve babasız. Çocuklar okula gidemiyor ve babaanne ile yokluk içinde mücadele veriyor. AFAD’a, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe ve Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik’e yaptıkları yardım için teşekkür ediyoruz” dedi.

AHMET ATMACA